Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/58702/verta-pasirupinti-facebook-funkcija-kas-administruos-paskyra-po-mirties/spausdinti/

Verta pasirūpinti: „Facebook“ funkcija – kas administruos paskyrą po mirties

Publikuota: 2017-03-16 18:21
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Socialinio tinklo „Facebook“ funkcija pavadinimu „legacy contact“ (liet. anketos paveldėtojas) prieš porą metų buvo prieinama tik Jungtinėse Amerikos Valstijose, dabar jau galima daugeliui, tarp jų – lietuviams.

Funkcija leidžia pasirinkti artimą šeimos narį ar draugą, kuris po jūsų mirties suteiks jam galimybę tvarkyti jūsų paskyrą, žinoma, su tam tikromis išlygomis.

Pasirinktas žmogus negalės peržiūrėti jūsų susirašinėjimo asmeninėmis žinutėmis, bet galės parašyti žinutę ant profilio sienos, keisti profilio ir viršelio nuotraukas.

Pasirinktam artimam asmeniui suteikus dar daugiau teisių, gali būti suteikta galimybė jam parsisiųsti paviešintos informacijos archyvą, t. y. nuotraukas, statuso atnaujinimus ir kitą paskyros informaciją.

Koks skirtumas tarp pasirinkto „legacy contact“ ir šiaip žmogaus, kuriam leista prisijungti prie jūsų profilio?

Skirtumas esminis, nes „legacy contact“ pasirinktas asmuo turi apribotas teises: jis negalės prisijungti prie paskyros, pašalinti turėtų draugų ar pakeisti įrašų, kurie buvo publikuoti asmeniui dar buvus gyvam. Tai galioja net ir tuo atveju, jei pasisakymas buvo išsišokantis arba publikuota kontroversiška nuotrauka.

Pasirinktas asmuo negalės keisti ne tik to, kas jau buvo paviešinta, taip pat negalės ir visiškai ištrinti jūsų paskyros. Visiškai panaikinti paskyrą leidžiama tik ją sukūrusiam žmogui.

Iki šiol mirusio žmogaus paskyrą buvo galima įamžinti pranešus „Facebook“ apie jo mirtį. Tuomet anketa tampa nebeaktyvi, o prie profilio nuotraukos atsiranda žodis „Remembering“ (liet. „Prisimename“).

Iš esmės dabar išliks viskas taip pat, tačiau jei bus pasirinktas „legacy contact“, jis, nors ir minimaliai, tačiau galės tvarkyti mirusio žmogaus profilį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!