Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/58685/google-laidoja-captcha/spausdinti/

„Google“ laidoja CAPTCHA

Publikuota: 2017-03-15 15:12
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

CAPTCHA yra erzinantis, tačiau neišvengiamas blogis. Sistema, tikrinanti, ar naudotojas yra žmogus, naudojama jau senokai ir ji turėjo nuolat keistis, nes mašinos galėdavo skaityti geriau, nei žmonės. Išleidusi naujausią šios sistemos patobulinimą, „Google“ sako, kad nebereikės narintis akių ir nieko rašyti.

Nematomas CAPTCHA yra naujausias „visiškai automatizuotas viešas Turingo testas, atskiriantis kompiuterius nuo žmonių“ (Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart). „Google“ įsigijo „reCaptcha“ 2009 metais. Sistema buvo atnaujinta 2013 metais dabar visur esančiu „Aš nesu robotas“ laukeliu. Ši versija veikė, vertindama naudotojo žmogiškumą pagal spragtelėjimo stilių. Jei spragtelėjimas neaiškus, siūlomas sudėtingesnis testas. Bet „Invisible CAPTCHA“ gali atpažinti, kad naudotojas nėra botas paprasčiausiai analizuodamas naršymo elgesį.

„Google“ laidoja CAPTCHA

Vaizdo siužete kompanija paaiškino, kad „tokias progreso galimybes suteikia mašinų mokymosi ir pažangios rizikos analizės kombinacija, prisitaikanti prie naujų kylančių pavojų“. Bet kas iš to „Google“?

Kai paieškos gigantas įsigijo „reCaptcha“, tai tikriausiai buvo atlikta, siekiant integruoti technologiją į milžinišką knygų nuskaitymo projektą. Technologija puikiai tiko „Google“ knygų nuskaitymo sistemai neįveikiamų knygų skaitmeninimui. Bet neaišku, kokią naudą „Google“ gauna, toliau tobulindama programinę įrangą.

Shuman Ghosemajumder, buvęs „Google“ darbuotojas „Popular Science“ sakė, kad „Google“ bendrai – ir tai iš tiesų filosofija, kurios buvo laikomasi, kai dirbau ten – manė, kad viskas, kas gerai internetui, gerai ir „Google“.“ Šiuo atveju „mažesnė trintis“ internete yra gerai visiems.

Bet nederėtų atmesti galimybės, kad stebėdama jūsų elgesį, „Google“ tobulina savo mašinos mokymosi gabumus. Ghosemajumder nurodo, kad „Google“ žino ankstesnį naudotojų elgesį, kai šie prisijungia, o taip sistema darosi tikslesnė. Kai kuriems žmonėms tai gali būti mažas stimulas užtikrinti, kad jie prisijungę.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!