Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/5800/atidaryta-ministro-pirmininko-interneto-svetaine/spausdinti/

Atidaryta Ministro Pirmininko interneto svetainė

Publikuota: 2006-10-25 10:11
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Virtualios visuomenės naujienų portalas

Vakar pradėjo veikti Ministro Pirmininko Gedimino Kirkilo asmeninė interneto svetainė, kurioje galima susipažinti su Premjero veikla, pasisakymais, asmenybe. Premjero interneto svetainėje galima apsilankyti ir Vyriausybės interneto tinklalapyje (lrv.lt) paspaudus nuorodą „Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas Gediminas Kirkilas“.

Kasdieninių klausimų, susijusių su sveikatos apsauga, ūkiu, ekonomika, finansais, kultūra, švietimu ir kt., spendimas yra neatsiejamas nuo visos bendruomenės: Lietuvos Respublikos aukštų pareigūnų, žiniasklaidos, paprastų žmonių. Geriausia informavimo priemonė šiandieninėje visuomenėje yra internetas. Įdiegta naujovė – tiesioginė posėdžių transliacija ir trumpoji spaudos konferencija telefonu – sukėlė „revoliuciją“ internete.

Nuo šiandieninių technologijų neatsilieka ir Ministro Pirmininko darbo grupė. Šiandien, 10.00 valandą, oficialiai pradėjo veikti Ministro Pirmininko tinklalapis ministraspirmininkas.lt. Ir eksministrui Pirmininkui A. Brazauskui, ir dabartiniam (G. Kirkilui) internetines svetaines sukūrė UAB „Penki kontinentai“.

Tinklalapyje veikia „I-mannager“. Tai naujos kartos turinio valdymo sistema, skirta reguliariai atnaujinantiesiems svetainės duomenis. Ši sistema leidžia kasdien tiesiog internete keisti svetainės informaciją. Todėl skaitytojams pateikiamos visos aktualiausios naujienos iš karto.

Tinklalapyje sukurta paprasta naršymo sistema. Ji aiški, todėl kiekvienas vartotojas nesunkiai ras reikiamos informacijos. Naujovė Ministro Pirmininko tinklalapyje – fotoreportažai ir vaizdo komentarai, kuriuos rasite pagrindinio puslapio dešinėje pusėje. Be abejo, čia galima rasti ir jau įprastais tapusių straipsnių.

Visas tinklalapis ministraspirmininkas.lt aiškiai suskirstytas į 6 skiltis: MP ir vyriausybė, MP ir visuomenė, MP asmenybė, LR Ministrai Pirmininkai, Galerija ir Nuorodos. Kiekvienas skyrius šone turi išsamų meniu, neleidžiantį pasiklysti svetainėje.

Kairėje pusėje pateikiamas adresas, kuriuo galima parašyti el. laišką G. Kirkilui, jo paklausti, išsakyti mintis, prašyti. Taip pat tinklalapyje yra nuorodos į Baltijos šalių Ministrų Pirmininkų tinklalapius, taip pat į Europos Komisijos Prezidento Jose Manuel Barroso tinklalapį bei kt.

Čia veikia „Top100“ programa. Tai interneto sistema, pristatanti tinklalapių lankomumo statistiką bei jos analizę. Puslapio apačioje galima sužinoti, kiek žmonių aplankė svetainę.

Tinklalapyje veikia Ministro Pirmininko karikatūrų bei besišypsančio Premjero nuotraukų virtualios parodos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!