Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/5745/vilniuje-pasirasyta-elektroninio-paraso-proverzio-programa/spausdinti/

Vilniuje pasirašyta Elektroninio parašo proveržio programa

Publikuota: 2006-10-18 09:49
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Omnitel, UAB

Šiandien Vilniuje Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir pirmaujančių Lietuvos įmonių - „Omnitel“, „Bitė Lietuva“, AB banko „Hansabankas“ ir AB SEB Vilniaus bankas, taip pat asociacijos „Langas į ateitį“ iniciatyva buvo pasirašyta Elektroninio parašo proveržio programa.

Šios programos pasirašymas simbolizuoja susitarimą siekti tikslo - sudaryti palankias sąlygas elektroniniam parašui plisti Lietuvoje, kad per trejus ateinančius metus saugaus elektroninio parašo infrastruktūros naudojimas mūsų šalyje taptų masinis, o aktyviai besinaudojančių šia infrastruktūra interneto ir mobiliųjų vartotojų skaičius siektų ne mažiau kaip tris šimtus tūkstančių.

Programoje dalyvaujančios šalys sutaria dar šiais metais suderinti techninius sprendimus ir 2007 metais masinei rinkai pateikti paslaugas, kuriose būtų naudojamas elektroninis parašas. Lietuvos Respublikos Vyriausybė skatins elektroninio parašo technologijos prieinamumą ir kvalifikuotų sertifikatų naudojimą. Daug dėmesio programoje skiriama šios technologijos pristatymui rinkoje ir visuomenės švietimui.

Elektroninio parašo proveržio programa yra atvira, prie jos bus kviečiamos prisijungti ir kitos įmonės, institucijos bei organizacijos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!