Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/5738/google-uz-1-6-mlrd-jav-doleriu-nupirko-youtube/spausdinti/

„Google“ už 1,6 mlrd. JAV dolerių nupirko „YouTube“

Publikuota: 2006-10-18 08:40
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Sergejus Bondarenko
Inf. šaltinis: 3DNews.Ru

Prieš savaitę spaudoje pasirodę gandai, kad „Google“ nusipirko „YouTube“, pasitvirtino. Paieškos sistemų gigantas oficialiai pranešė, kad nupirko populiariausią vaizdo įrašų peržiūros svetainę už 1,65 mlrd. JAV dolerių. Tai pats didžiausias „Google“ kompanijos pirkinys per visą jos 8 metų gyvavimo laikotarpį. Paieškos sistemų gigantas planuoja „YouTube“ integruoti į savo internetinės reklamos platformą.

Google + YouTube

1,6 mlrd. JAV dolerių suma atrodo milžiniška suprantant, kad „YouTube“ dirba tik 67 darbuotojai, o svetainė dienos šviesą išvydo tik prieš 19 mėnesių. Pastaruoju metu „YouTube“ populiarumas nepaprastai išaugo, o neseniai šis puslapis pralenkė „MySpace“ svetainę. Komentuodamas pirkimą, „Google“ atstovas pareiškė, kad „YouTube“ komanda sukūrė puikią platformą, kuri papildo „Google“ misiją organizuoti informaciją ir padaryti ją prieinamą visam pasauliui.

„YouTube“ pavadinimas nesikeis, o kompanijos darbuotojai liks dirbti savo vietose. Sandoris bus įvykdytas iki metų galo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!