Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/56868/dell-pristate-naujas-sistemas-efektyvesniam-it-infrastrukturos-valdymui/spausdinti/

„Dell“ pristatė naujas sistemas efektyvesniam IT infrastruktūros valdymui

Publikuota: 2016-10-24 16:10
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

„Dell“ atnaujino programinę įrangą, skirtą modulinių sistemų „Dell PowerEdge FX2“ valdymui. Naujomis funkcijomis siekiama padėti vartotojams didinti IT infrastruktūros efektyvumą, palengvinti duomenų centrų valdymą ir užtikrinti sėkmingą verslo procesų tęstinumą. Atnaujinimai apima infrastruktūros objektų stebėseną ir priežiūrą bei atviro kodo programinės įrangos palaikymą, taip pat nuo šiol siūloma pagalba programos „Nagios“ vartotojams.

„Siekiant laiku prisitaikyti prie kintančių verslo sąlygų ir augančio darbo krūvio, šiuolaikinės organizacijos turi optimizuoti savo infrastruktūrą ir nuosekliai didinti jos lankstumą bei efektyvumą“, – teigia „Dell Server Solutions“ viceprezidentas Ashley Gorakhpurwalla. Pasak jo, „PowerEdge FX2“ sistema užtikrina kokybišką patirtį, palaikydama tradicinę programinę įrangą ir kartu puikiai susitvarkydama su naujais krūviais, kuriuos lėmė socialinių tinklų, mobiliųjų įrenginių, analitikos instrumentų ir debesų kompiuterijos populiarėjimas.

2014 m. pasirodžiusios „Dell Technologies“ modulinės sistemos „PowerEdge FX2“ paskatino ir modulinių serverių „Blade“ populiarėjimą – šiandien šio tipo serverių pardavimų augimas viršija bendrą rinkos vidurkį. Per paskutinius keturis ketvirčius „Dell PowerEdge FX2“ pardavimai, lyginant su ankstesniais metais, augo trečdaliu – tai gerokai padidino bendrą „Blade“ tipo serverių pardavimų lygį. Remiantis Tarptautinio duomenų centro (IDC) statistika, „Dell PowerEdge“ modulinių serverių pardavimo pajamos praėjusiais metais augo 34 proc., o 2016 m. I ketvirtį rinkos vidurkį viršijo 17 proc.

„Dell Technologies“ atnaujino savo programinę įrangą, atsižvelgdama į visus „PowerEdge FX2“ veikimo ypatumus – pagrindiniai veiksmai yra dar labiau automatizuoti ir supaprastinti. Tarp naujų galimybių – paprastesnė darbo krūvio stebėsena, programiniai įskiepiai „Nagios“ vartotojams, lankstus atviro kodo programinės įrangos palaikymas.

Kitos naujienos:

  • „Dell OpenManage Essentials 2.2“ leidžia operatyviai sukurti įvesties / išvesties agregatorius pasitelkiant šablonus, atkartojant vLAN paskirties procedūrą ir paskirstant „Blade“ serverių prievadus. Naujas atvaizdavimo būdas suteikia galimybę matyti visus prieinamus „PowerEdge FX2“ serverius visame pasaulyje – iš viso 5 500 prietaisų. Integracija su „SupportAssist“, papildomai naudojant „ProSupport Plus“, leidžia sumažinti techninės įrangos problemų sprendimo laiką iki 90 proc. Visa tai tampa realybe dėl proaktyvių, trikdžius prognozuojančių mechanizmų ir taisyklių, taikomų esant standartinėms situacijoms.
  • Naujasis įskiepis „OpenManage for Nagios XI 1.0“ suteikia detalią informaciją apie „PowerEdge FX2“, pasinaudodamas tokiais valdikliais kaip „Dell Chassis Management Controller“ ir „iDRAC with Lifecycle Controller“, o tai palengvina „Nagios XI“ administratorių darbą. Vartotojai gali ir toliau naudotis „Nagios XI“ pultu bei atlikti „Dell Technologies“ techninės įrangos monitoringą – tam nereikia jokių papildomų instrumentų ar personalo mokymų.
  • „Active System Manager (ASM) 8.2“ supaprastina ir pagreitina IT paslaugų diegimą serveriuose, duomenų saugojimo sistemose ir tinklo įrangoje. Specialus prievadų stebėjimo režimas leidžia susipažinti su virtualių ir fizinių išteklių paskirstymu. Iškilus problemoms, administratoriai gali jas lengvai išspręsti. Naujas programų kūrėjams skirtas instrumentų paketas (SDK) supaprastina sudėtingų atviro kodo programų kūrimą ir paleidimą modulinėse sistemose.
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!