Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/56569/google-planuoja-chromebookus-suderinti-su-android-programomis/spausdinti/

„Google“ planuoja „Chromebookus“ suderinti su „Android“ programomis

Publikuota: 2016-10-01 15:38
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

Anksčiau šį mėnesį „Google“ išleido „Chrome OS“ atnaujinimą, kuris leidžia dviem nešiojamiesiems kompiuteriams (po vieną „Asus“ ir „Acer“) su minėta operacine sistema paleisti programas, skirtas „Android“ ir turėti prieigą prie „Google Play Store“. Dabar bendrovė paskelbė sąrašą kompiuterių, kurie galės paleisti programinę įrangą, parašytą „Android“. Į sąrašą patenką beveik visus naujausi modeliai, naudojantys „Chrome OS“.

„Google“ planuoja „Chromebookus“ suderinti su „Android“ programomis

„Android“ pritaikytas programėles „Google“ jau dvejus metus bando perkelti į „Chrome OS“ platformą. Iš pradžių bendrovė bandė skatinti programuotojus pritaikyti savo programas „Chrome OS“, tačiau tai sudomino labai nedaugelį programinės įrangos kūrėjų. Šių metų gegužę vykusioje konferencijoje „Google I/O“ IT milžinė paskelbė naują planą: paleisti „Android“ programas specialioje „Chrome OS“ „smėlio dėžėje“. Vėliau, šią vasarą, „Google“ trijuose „Chromebookuose“, valdomuose „dev“ ir beta OS versijų, aktyvavo „Play Store“.

Rugsėjo mėnesį „Google“ išleido stabilią OS 53.0.2785.129 versiją, skirtą „Acer Chromebook R11“ (C738T) ir „ASUS Chromebook Flip“. Šis atnaujinimas turi daug klaidų ištaisymų, saugumo sistemos pagerinimų, geresnį funkcionalumą, taip pat „Google Play“ parduotuvės beta versiją. Abu minėti kompiuteriai turi jutiklinius ekranus, todėl naudojant „Android“ programėles sunkumų kilti neturėtų, tačiau tuo gali pasigirti toli gražu ne visi „Chromebookai“. Nepaisant to, didžioji dauguma iš jų gaus „Android“ programų palaikymą dar šiais arba ateinančiais metais. Paskelbtame „Google“ planų sąraše matyti, kad atnaujinimą gaus ne tik „Acer“, „Asus“, „Dell“, HP, „Lenovo“, „Samsung“ ir „Toshiba“ gaminiai, bet ir mažiau žinomų gamintojų nešiojami kompiuteriai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!