Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/56457/enermax-d-f-vegas-ausintuvai-patys-nusipurtys-dulkes/spausdinti/

„Enermax D.F. Vegas“ aušintuvai patys nusipurtys dulkes

Publikuota: 2016-09-23 15:01
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

Savaiminio išsivalymo funkcija tampa populiari tarp maitinimo šaltinių, vaizdo plokščių ir korpusų aušintuvų gamintojų. Neseniai kompanija „Enermax“ pristatė maitinimo šaltinį „Platimax DF“, kuriame tokia funkcija yra įgyvendinta. Kūrėjai nuėjo lengviausiu keliu, ir ventiliatorių „išmokė“ darbo pradžioje 10 sekundžių suktis priešinga kryptimi ir taip nusikratyti dulkių. Dabar kompanija nusprendė eiti toliau ir šią funkciją pritaikyti plačiau, įdiegiant į naujas korpuso aušintuvų serijas „D.F. Vegas“ ir „D.F. Vegas Duo“.

„Enermax D.F. Vegas“ aušintuvai patys nusipurtys dulkes

Šios serijos yra skirtos daugiausia entuziastams modifikuojantiems savo kompiuterius, nes jų konstrukcijoje pagrindinis dėmesys skiriamas firminiam apšvietimui: „D.F. Vegas“ naudoja vienspalvį, o „D.F. Vegas Duo“ dviejų atspalvių. Logiškas žingsnis, nes ventiliatoriai su apšvietimu naudojami taip, kad būtų parodytas visas šviesų grožis aplinkiniams, o dulkės net gražiausius modingo projektus gali paversti nepatraukliais. DFR technologija veikia tokiu pat būdu kaip ir maitinimo blokuose: gavę maitinimą aušintuvai 10 sekundžių sukasi atvirkštine kryptimi, o po to veikia įprastu režimu. Šios technologijos trūkumas yra tai, kad ją naudojant korpuso ventiliatoriams, į vidų bus įtraukiama šiek tiek dulkių, todėl anksčiau ar vėliau rankinį valymą teks atlikti. Siekiant palengvinti šį procesą, naujų „Enermax“ ventiliatorių sparnuotė padaryta nuimama.

„Enermax D.F. Vegas“ aušintuvai patys nusipurtys dulkes

Kol kas galima įsigyti tik du 120 mm modelius: „D.F.Vegas (UCDFV12P-BL)“ ir „D.F.Vegas Duo (UCDFVD12P)“. Pirmojo apšvietimas įgyvendintas naudojant 12 mėlynos šviesos diodų, o antrasis naudoja 12 žalios ir 12 raudonų LED. Pastarasis modelis taip pat turi apšvietimo efektų. Naujienos konstrukcija garantuoja 160 tūkstančių eksploatacijos valandų be gedimų, o tvirtinimo taškuose yra antivibracinės tarpinės. Vartotojas gali pasirinkti vieną iš trijų maksimalių greičių: 1100, 1300 arba 1500 apsisukimų per minutę, tačiau net ir pačiu produktyviausiu režimu triukšmo lygis neturėtų viršyti 22 dBA.

Kainos dar nežinomos. Tikimasi, kad naujienos kainuos daugiau nei 17 dolerių, kadangi tiek kainuoja kitas „Enermax“ modelis („D.F.Pressure (UCDFP12P)“) su DFR, bet be apšvietimo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!