Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/55999/deus-ex-mankind-divided-slovingos-serijos-pratesimas/spausdinti/

„Deus Ex: Mankind Divided“ – šlovingos serijos pratęsimas

Publikuota: 2016-08-22 13:49
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Vaidmenų žaidimai yra vienas populiariausių kompiuterinių žaidimų žanrų. Šiuos žaidimus garsino galybė visiems gerai žinomų žaidimų serijų, tokių kaip „The Elder Scrolls“, „Mass Effect“, „The Witcher“ ir daugelis kitų, tačiau vieną didžiausių pėdsakų šiame žanre paliko „Deus Ex“ serija, kuri pirmą kartą žaidėjų vaizduotes sužadino dar 2000-aisiais. Jau rytoj, rugpjūčio 23 dieną, į žaidimų parduotuves atkeliausiantis „Deus Ex: Mankind Divided“ yra penktasis serijos žaidimas, kuris šį kartą leis užmesti akį į 2029-ųjų žmoniją, ją išgelbėti nuo gręsiančio pavojaus, o svarbiausia pasiruošti įvykiams kurie dabar atrodo lyg iš fantastikos srities, bet... tik kol kas.

„Deus Ex: Mankind Divided“ – šlovingos serijos pratęsimas

Žaidimo užuomazgos slypi slaptuose eksperimentuose su žmogaus kūno dalių modifikacijomis siekiant sukurti super karį, tačiau vėliau tos pačios technologijos, buvo pritaikytos ir civiliams. Galingos korporacijos teikė paslaugą pasaulio turtingiesiems, tačiau ilgainiui sukūrė ir ypač pigių augmentacijų, kurios būtų įkandamos kiekvienam žmogui.

Nenuostabu, kad laikui bėgant žmonės savo, ar ne savo valia pasirinkę dirbtinę galūnę ar kitą patobulinimą, tapo smerkiami tų, kurie puoselėjo natūralumą. Taip pasaulis grimzdo į vieną incidentą po kito. Dalį šių incidentų sukėlė natūralūs žmonės siekdami išstumti kūno modifikacijų savininkus iš visuomenės ir paversti juos antrarūšiais žmonėmis. Dalį incidentų sukėlė už savo teises kovojantys kiborgai, tačiau savo indėlį į sumaištį įnešė ir slaptos organizacijos siekiančios pavergti tuos, kurie į savo kūnus implantavo mechaninių dalių. Iš esmės žaidimas nagrinėja visuomenės priešpriešą ir klausimą – ką reiškia būti kitokiu?

Išskirtinis „Deus Ex“ serijos bruožas – galimybė aktyviai kurti ateitį, rinktis ne tik atsakymus žaidimo pateikiamuose dialoguose, bet ir žaismo būdą. Žaidėjai gali įveikti visą žaidimą nenukovę nė vieno priešininko, arba priešingai – išrinkti ideologiškai patrauklią pusę ir aršiai už ją kautis.

Nuo pat serijos pradžios „Deus Ex“ užsitarnavo žaidėjų simpatijas. Pirmoji žaidimo dalis susišlavė daugiau nei 30 geriausio žaidimo apdovanojimų keletoje skirtingų kategorijų. Pirmojo žaidimo sėkmei nenusileido ir vėliau sekusios žaidimo dalys „Deus Ex: Invisible War“ ir „Deus Ex: Human Revolution“, kurie iki pat šių dienų figūruoja geriausių visų laikų žaidimų topuose ir šlovės galerijose.

Rytoj startuojanti naujausia žaidimo dalis taip pat seka pirmtakų pėdomis, o išankstinės apžvalgos liaupsina „Mankind Divided“, kaip pilnavertį legendinės žaidimų serijos pratęsimą. Žaidimas nukels žaidėjus į 2029-uosius metus ir toliau tęs „Human Revolution“ veikėjo Adamo Jenseno istoriją. „Deus Ex: Mankind Divided“ pasirodys asmeniniams kompiuteriams bei „PlayStation 4“ ir „Xbox One“ žaidimų konsolėms.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!