Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/55986/keliautojai-tampa-lengvu-internetiniu-finansiniu-nusikaltimu-grobiu/spausdinti/

Keliautojai tampa lengvu internetinių finansinių nusikaltimų grobiu

Publikuota: 2016-08-22 10:18
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Remiantis naujų „Kaspersky Lab“ atliktų tyrimų rezultatais, naudotojai – įskaitant atostogautojus ir verslo keliautojus – keliaudami atlieka daug finansinių operacijų internete ir rizikuoja dėl netinkamos apsaugos.

Europoje atlikti tyrimai parodė, kad 44 proc. keliautojų mano, kad prarasti pinigus yra viena iš trijų labiausiai paplitusių grėsmių, su kuriomis jie gali susidurti užsienyje, o 40 proc. naudotojų kreditinės kortelės praradimą laiko didžiausia grėsme. Šis susirūpinimas yra pagrįstas – tyrimai taip pat parodė, kad keliaujant labai lengva prarasti pinigus: 19 proc. respondentų patyrė tokį nuostolį, 8 proc. užsienio šalyse susidūrė su problemomis dėl kreditinių kortelių.

Mažiau respondentų kaip vieną iš labiausiai susirūpinimą keliančių problemų keliaujant paminėjo įrenginių užkrėtimą (9 proc.) arba sukčiavimą internete (18 proc.), nors 12 proc. užsienyje tapo elektroninių nusikaltimų aukomis.

Nenuostabu, kad keliautojai tampa elektroninių nusikaltimų aukomis. 74 proc. užsienyje jungiasi prie viešų „Wi-Fi“ ir naudojasi šiuo potencialiai rizikingu ryšiu, kuris gali būti perimtas kibernetinių nusikaltėlių. 44 proc. naudojosi internetinės bankininkystės sistemomis, o 39 proc. apsipirko internetinėse parduotuvėse. Be tinkamos viešojo interneto ryšio apsaugos toks elgesys atveria nusikaltėliams prieigą prie naudotojų pinigų, tačiau tik 30 proc. naudotojų renkasi saugų ryšį (VPN) jungiantis prie viešojo „Wi-Fi“. 22 proc. pareiškė, kad jie nieko nedaro dėl savo apsaugos.

„Šiuolaikiniame pasaulyje mes galime lengvai keliauti darbo reikalais ar ilsėtis ir bet kada prisijungti prie interneto. Ši galimybė atskleidžia daugybę nuostabių ir įdomių dalykų, bet ir nemažai pavojų, jei nebūsime atsargūs. Labai lengva užsienyje prisijungti prie potencialiai nesaugaus „Wi-Fi“, naudojantis internetine bankininkyste ar apsiperkant internetu. Mes raginame keliautojus nuolat gilinti kibernetines žinias, apgalvoti savo veiklą internete ir įgyvendinti visas priemones, kad apsaugotų savo pinigus“, – sako Deividas Emas (David Emm), „Kaspersky Lab“ vyriausiasis saugumo ekspertas.

Saugodami savo pinigus, naudotojai privalo elgtis saugiai būdami užsienio šalyje. Jie turėtų saugoti savo kreditinę kortelę, prie interneto jungtis tik pasitelkę saugų VPN ryšį ir taikyti patikimas saugumo priemones, pavyzdžiui, „Kaspersky Lab“ „Patikimų pinigų“ funkciją pinigų apsisaugai. „Patikimų pinigų“ funkcija, įdiegta sprendimuose „Kaspersky Internet Security“ ir „Kaspersky Total Security“, leidžia naudotojams saugiai įvesti finansinę informaciją ir atlikti operacijas bet kuriame banke ar e. komercijos svetainėje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!