Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/55705/analizuoti-vartotoju-duomenis-verslui-taps-paprasciau/spausdinti/

Analizuoti vartotojų duomenis verslui taps paprasčiau

Publikuota: 2016-07-28 18:25
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Tyrimų bendrovės „Garner“ ekspertų teigimu, iki 2018 m. daugiau nei pusė didžiųjų organizacijų visame pasaulyje konkuruos tarpusavyje, naudodamos pažangiąją analitiką ir trečiųjų šalių sukurtus algoritmus – visa tai lems didžiulį pramonės šakų veiklos sutrikdymą. Iki 2020 m. apie 40 proc. naujų stambaus verslo investicijų, skirtų verslo plėtros galimybių ir analitikos sferai, atiteks prognozuojamajai ir veiklos gaires numatančiai analitikai.

Akivaizdu, kad organizacijos siekia vis labiau suprasti ir nuspėti vartotojų elgesį, optimizuoti kritinius verslo bei gamybos procesus, siekti inovacijų, kurios garantuotų konkurencinį pranašumą. Galimybė prognozuoti duomenis tampa nepakeičiamu privalumu, norint išlikti veržliems, tačiau reikia pasikliauti pažangiomis duomenų analizėmis, kurių naudą iki šiol, vis dėlto, supranta ne visi didieji rinkos žaidėjai. Siekdama pagelbėti IT milžinė „Dell“ išleido naują pažangios analitikos platformos versiją – „Statistica 13.1“. Naujausi pokyčiai – tai pagalba didžiųjų duomenų (angl. Big Data) analitikams ir su daiktų internetu (IoT) dirbančioms kompanijoms bei didėjančių įvairialypių duomenų masyvų analizei.

Tarp naujų „Statistica“ platformos galimybių – funkcionalūs įrankiai, leidžiantys vartotojų duomenų analitikams lengviau paruošti struktūruotus ir nesistemintus duomenis, įdiegti gautus analitinius duomenis į įrenginius ir tinklo įrangą bei pratęsti duomenų bazės analizės galimybes tokiose platformose, kaip „Apache Hive“, „MySQL“, „Oracle“ ir „Teradata“.

Naujausi „Statistica 13.1“ platformos patobulinimai leidžia organizacijoms lengviau susidoroti su globaliu tradicinių duomenų analitikų trūkumu, suvaldyti sudėtingą modernią daiktų interneto aplinką bei padeda spręsti naujų duomenų šaltinių ir tipų plitimą.

Naujausia pažangios analitikos platformos versija siūlo nemažai galimybių, kurios skirtos specifiniams vartotojų duomenų tyrėjų poreikiams patenkinti. Naudojant naujausius šios platformos šablonus (angl. „Statistica Reusable Process Templates“), galima lengviau pasidalinti analitine medžiaga su ne techninio profilio vartotojais.

„Statistica“ įrankis leidžia tradicinių duomenų tyrėjams vienu metu kurti tiek analitinius modelius, tiek darbo eigos šablonus, kuriais vėliau be vargo galės pasinaudoti ne techninio profilio verslo analitikai. Taip ne tik sumažinama dubliavimo problema, bet ir verslo atstovams suteikiama galimybė efektyviai išnaudoti analitinę medžiagą ir spręsti realias verslo problemas, nesinaudojant įprastomis techninėmis ekspertizėmis.

Pažangios analitikos platformą „Statistica“ naudojant kartu su „Dell Boomi“, „analitinius atomus“ galima nusiųsti į bet kurį galutinio vartotojo įrenginį arba komunikacinę tinklo įrangą, tokią kaip „Dell Edge Gateway 5000 Series“. Tai leidžia daiktų interneto analitinius šablonus patalpinti praktiškai toje tinklo vietoje, kurioje duomenys ir yra sukuriami. Tokiu būdu organizacijos išvengia didžiulių pastangų ir kaštų, kadangi nereikia gigantiško duomenų srauto persiuntinėti į centrines saugyklas, o kartu galima nedelsiant imtis veiksmų, kai tik bus padarytos tam tikros analitinės įžvalgos.

Atnaujintas analitikos įrankis taip pat išplečia „Statistica Distributed Analytics Architecture“ (NDAA) galimybes duomenų analizei pasitelkti įvairias duomenų bazes – ne tik „Microsoft SQL Server“. Tokia galimybė ne tik palengvina analitikų darbą, bet ir sumažina tinklų bei tinklo įrangos apkrovimą, kadangi intensyvius skaičiavimus galima atlikti tiesiogiai per šaltinio kodus. Organizacijos gali pasinaudoti „Hadoop“ klasterių ir kitų platformų skaičiavimų galia, o kartu sumažinti tinklo duomenų srautą, mat nereikia kilnoti didžiulių duomenų masyvų iš vienos vietos į kitą.

„Statistica“ leidžia apjungti prognozuojančiosios analitikos ir žmogiškosios patirties galimybes. Taip galima lengviau išsiaiškinti sukčiavimo atvejus, o kartu suprasti sudėtingus sąryšius tinklų viduje. Tinklų analitika leidžia kitaip pažvelgti į problemas, kadangi vartotojai galės vizualizuoti sąryšius, o gautą rezultatą matyti grafiniuose sąryšių žemėlapiuose.

Papildomos „Statistica 13.1“ funkcijos, kurios supaprastina ir išplečia pažangios analitikos galimybes:

  • patobulinta vizualizacijų panelė / suvestinė (angl. „dashboard“) vartotojams leidžia lengviau sukurti analitinius grafikus, o su procesais susijusias vizualizacijas susieti su aukščiausio lygio MAS („Monitoring and Alerting Server“) suvestinėmis;
  • atnaujinta Web vartotojo sąsaja, leidžianti analizės rezultatus šiuolaikiškai atvaizduoti bet kurioje interneto naršyklėje;
  • išplėstos patikrintų duomenų įvesties galimybės, užtikrinančios, kad asmenys, naudojantys rankinį duomenų įvedimo būdą, galės sukurti tokį duomenų rinkinį, kuris tiktų sudėtingesnei analizei.
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!