Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/5557/firefox-turi-daugiau-klaidu-taciau-ie-atnaujinama-9-kartus-leciau/spausdinti/

„Firefox“ turi daugiau klaidų, tačiau IE atnaujinama 9 kartus lėčiau

Publikuota: 2006-09-27 12:06
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Critical Security

„Symantec“ pristatyme buvo pareikšta, kad naršyklės įsilaužėliams yra lengvi keliai į aukų sistemas.

Pranešime buvo pateikta „Firefox“, „Internet Explorer“ ir „Safari“ pažeidžiamumų statistika, kuri ženkliai padidėjo per pastaruosius 6 mėnesius. Septyni iš dešimties visų pažeidžiamumų, surastų nuo sausio iki birželio mėnesio, buvo pateikiami būtent naršyklėms. Išvis buvo atrastos 2249 žiniatinklio programų spragos, o tai 18 procentų daugiau nei per antrąjį 2005 metų pusmetį.

Tai yra labai blogos naujienos, nes tokių programų, o ypač naršyklių pažeidžiamumų pagausėjimas rodo konkretų susidomėjimą asmeniniais namų kompiuteriais ir juose saugoma informacija. Taigi, taikomasi į paprastus vartotojus, o dėl to auga ir skaitmeninių tapatybių vagysčių skaičiai, bei daugėja vagysčių iš kreditinių ar debetinių kortelių.

„Mozilla Firefox“ nugalėjo klaidų skaičiumi visus savo konkurentus: 47 pažeidžiamumai buvo aptikti ir tai yra 270 procentų daugiau nei per 2005 metų liepos - gruodžio laikotarpį. „Symantec“ šiek tiek nuramino visus „Firefox“ vartotojus teigdami, kad dėl žymiai didesnio populiarumo daug labiau buvo atakuojama „Microsoft“ naršyklė „Internet Explorer“. Prieš pastarąją buvo įvykdyta 47 procentai visų atakų, tuo tarpu prieš „Firefox“ - tik 20 procentų.

Pasitikėjimą naršykle „Internet Explorer“ dar sumažino tai, kad pataisymai jai atsiranda lėčiausiai. „Opera“, „Safari“ ir kitos naršyklės lenkia IE šiuo aspektu. Visgi čia išsiskiria „Firefox“, kuri atnaujinimus pateikia greičiausiai. Nuo atakos pasirodymo kodo iki pataisymo naršyklei „Firefox“ reikia laukti maždaug 1 dieną, IE - net 9 („Safari“ vidurkis buvo 5 dienos, o „Opera“ - 2).

Visą „Symantec“ pranešimą galite atsisiųsti PDF formatu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!