Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/5549/master-card-ir-visa-international-imasi-radikaliu-apsisaugojimo-priemoniu/spausdinti/

„Master Card“ ir „Visa International“ imasi radikalių apsisaugojimo priemonių

Publikuota: 2006-09-26 09:06
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Critical Security

Atsakydamos į aukšto lygio duomenų pažeidimus bei nutekėjimus, kompanijos „Master Card“ ir „Visa International“ ėmė taikyti griežtas sankcijas jų saugumo politikos pažeidėjams.

„Master Card“ jau pradėjo piniginėmis baudomis bausti pažeidėjus. Tuo tarpu „Visa“ pradės tai daryti šį šeštadienį. Pirmiausia bus taikomasi į stambesnes kompanijas. Mažesnėmis įmonėmis bus užsiimta kitų metų pradžioje.

Susidomėjimas kreditinių bei debetinių mokėjimo kortelių saugumu pakilo kartu su padidėjusių skaitmeninių tapatybių vagysčių statistika.

Incidentas, kuris ir buvo pagrindine šių sankcijų priežastis, įvyko kompanijoje „Citigroup“. Pastaroji turėjo atšaukti tūkstančius užsienyje įvykusių pavedimų bei įspėti kortelių savininkus apie pažeidimus jų sistemoje. Kompanija pripažino, kad 40 milijonų kreditinių bei debetinių kortelių buvo pavojuje dėl reikalavimų neatitinkančio duomenų saugojimo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!