Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/5530/vagis-po-teismo-uz-ak-vagyste-bande-pavogti-teismo-rumu-kompiuterius/spausdinti/

Vagis po teismo už AK vagystę bandė pavogti teismo rūmų kompiuterius

Publikuota: 2006-09-24 13:54
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Critical Security

Ilgapirščiui, Kalifornijos priemiesčio gyventojui, gresia iki penkių metų kalėjimo už įvairias vagystes, įskaitant ir kompiuterių vagystę iš teismo rūmų.

John Houston Eipp, 39 metų Kalifornijos, JAV gyventojas, buvo teisiamas už bandymą pavogti kompiuterius iš firmos „Portal Publication“. Šio nusikaltimo įvykio vietoje, nuskambėjus aliarmui, greitai prisistatė policija ir suėmė Johną bei jo bendrininką Louis Allan Critchlow, kuris po nevykusio bandymo pabėgti su mašina atsitrenkė į rampą. Policija surado jau išneštus „Apple“ firmos kompiuterius ir kitą kompiuterinę įrangą.

Po įvykusio teismo Eippas pasislėpė teismo rūmuose ir laukė kol baigsis darbo valandos. Visiems teismo darbuotojams išėjus namo, jis bandė pavogti šešis kompiuterius, susikraudamas juos į šiukšlių dėžę ir bandydamas juos išvežti iš teismo rūmų. Techninės priežiūros darbuotojai sulaikė jį išeinant iš teismo rūmų, tačiau tuo metu dirbantis apsaugos darbuotojas negalėjo patvirtinti iš kur buvo paimta visa įranga, todėl jį paleido.

Kitą rytą, susirinkus darbuotojams, buvo pastebėta, kad dingo kompiuterinė įranga. Policijos laimei Eippas jau buvo suimtas, nes tą pačią naktį, išėjęs iš teismo rūmų, jis bandė nuvaryti 1996-ųjų „Volkswagen“ markės mašiną.

Eippas teigia, kad visos šitos vagystės buvo jo „pagalbos šauksmas“, nes jis nebesugebėjo susitvarkyti su priklausomybe nuo narkotikų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!