Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/54940/nustatytas-dar-vienas-kenkejas-atsiunciantis-ispirkos-reikalaujanti-locky/spausdinti/

Nustatytas dar vienas kenkėjas, atsiunčiantis išpirkos reikalaujantį „Locky“

Publikuota: 2016-05-27 10:09
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„ESET LiveGrid“ telemetrinė įranga užfiksavo spartų kenkėjiškos programos „JS/Danger.ScriptAttachment“ plitimą keliose Europos šalyse. Tarp labiausiai užkrėstų šalių yra Liuksemburgas (67 proc. kenkėjo nustatymų), Čekija (60 proc.), Austrija (57 proc.), Olandija (54 proc.) ir Jungtinė Karalystė (51 proc.). Viruso neišvengė ir Lietuva – vakar kenkėjo paplitimo reitingas siekė 40 proc.

„JS/Danger.ScriptAttachment“ plinta el. laiškais kaip prisegtas failas. Jį atidarius kenkėjas į užkrėstą kompiuterį atsiunčia ir įdiegia skirtingų failus šifruojančių ir išpirkos reikalaujančių kenkėjų šeimų atstovus, tokius kaip „Locky“.

„ESET klientai yra apsaugoti nuo šio kenkėjo. Mūsų sprendimai blokuoja jo kenkėjiškus kėslus atsisiųsti ir įdiegti įvairias išpirkos reikalaujančių kenkėjų šeimas“, – tvirtina ESET IT saugumo specialistas Ondrej Kubovič.

„JS/Danger.ScriptAttachment“ turi tokius pačius ketinimus, kaip ir prieš tai aktyviai plitęs „Nemucod“, internete sukėlęs kelias užkrato bangas visame pasaulyje – 2015 m. gruodį ir šių metų kovo mėnesį. ESET saugumo ekspertų nuomone, išpirkos reikalaujantys kenkėjai šiuo metu yra pavojingiausios kompiuterių grėsmės, ir panašu, kad kurį laiką tokiomis išliks. Norint apsisaugoti nuo šių kenkėjų, tiek namų vartotojams, tiek verslo klientams patariama laiku atnaujinti įrenginių operacinę sistemą bei programinę įrangą. Taip pat naudoti patikimus apsaugos sprendimus bei reguliariai daryti svarbių duomenų atsargines kopijas.

Nustatytas dar vienas kenkėjas, atsiunčiantis išpirkos reikalaujantį „Locky“
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!