Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/54912/microsoft-windows-10-ne-tik-bruka-kaip-tik-gali-bet-dar-ir-gudrauja/spausdinti/

„Microsoft“ „Windows 10“ ne tik bruka kaip tik gali, bet dar ir gudrauja

Publikuota: 2016-05-26 09:10
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

„Windows 7“ ir „Windows 8.1“ savininkai kaltina „Microsoft“, kad bendrovė pakeitė iššokančią lentelę (angl. pop-up), kurioje vartotojai raginami atsinaujinti į „Windows 10“. Kryželį paspaudę ir lentelę norintys uždaryti „Microsoft“ naudotojai dabar automatiškai duoda sutikimą atsinaujinti į „Windows 10“, skelbia BBC.

Paprastai paspaudus kryželio ikoną iššokusios lentelės dešiniame kampe ji yra uždaroma, o „Microsoft“ atveju lango uždarymas nesustabdo atnaujinimo.

Tokių „triukų“ „Micorosoft“ ėmėsi todėl, kad atnaujinimas pagal numatytuosius nustatymus dabar laikomas „rekomenduojamu“ – daugelio žmonių kompiuteriai sukonfigūruoti taip, kad automatiškai priimtų rekomenduojamus nustatymus.

„PC World“ redaktorius Bradas Chacosas tokį „Microsoft“ žingsnį apibūdino kaip „šlykštų triuką.“

„Tokių šlykščių triukų kūrimas tik dar labiau erzina ilgamečius „Windows“ naudotojus, kurie turi labai rimtų priežasčių naudoti jų pamėgtas ir žinomas operacines sistemas“, – rašė jis.

„Microsoft“ atstovai teigia jau anksčiau įspėję senesnių operacinių sistemų naudotojus, kad operacinės sistemos įrašymo nustatymai bus pakeisti į „rekomenduojamus“.

Anot jų, „Microsoft“ nori paskatinti senesnių operacinių sistemų naudotojus įsirašyti naują operacinę sistemą iki liepos 29-osios, kol tai galima padaryti nemokamai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!