Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/54911/google-ketina-atsisakyti-slaptazodziu/spausdinti/

„Google“ ketina atsisakyti slaptažodžių

Publikuota: 2016-05-26 08:03
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

Informacinių technologijų milžinė „Google“ pradėjo testuoti naują prisijungimo metodą, kuris turėtų pakeisti tradicinius slaptažodžius specialia sistema, stebinčia, kaip internautai naudojasi savo išmaniaisiais įrenginiais.

Projektas „Trust API“ pirmą kartą buvo pademonstruotas „Google I/O“ konferencijoje, o dabar jau išbandomas didelėse finansinėse institucijose, skelbia „Guardian“.

Ši sistema gali būti pritaikyta tik išmaniesiems telefonams ir veikia nuolat tikrinant įvairius asmeninius rodiklius, kurie suteikia prieigą prie paskyrų ar pačio išmaniojo telefono.

Vietoje įprastų slaptažodžių, kurių yra reikalaujama prisijungimo prie paskyrų metu, išmanusis telefonas analizuoja naudotojo veidą, balsą, rašymo stilių, ekrano lietimą, netgi nustato asmens lokacijos vietą. Visi šie parametrai išanalizuojami bei sudaromas „pasitikėjimo rezultatas“, kuris įvertina, kas tuo metu naudojasi išmaniuoju įrenginiu.

Tikimasi, jog tai padės apsaugoti asmeninius duomenis, kadangi slaptažodžiai gali būti „nulaužiami“, o naudojimosi išmaniuoju telefonu įpročiai bei biometriniai duomenys yra unikalūs ir juos sunku atkartoti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!