Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/54504/20-proc-imoniu-yra-patyrusios-saugumo-pazeidimu/spausdinti/

20 proc. įmonių yra patyrusios saugumo pažeidimų

Publikuota: 2016-04-27 09:04
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Nauji tyrimai atskleidžia, kad labiausiai įmones nuo mobilumo ir BYOD (Bring Your Own Device – liet. „Atsinešk savo įrenginį“) propagavimo darbo vietose stabdo kibernetinio saugumo rizikos. Pasak saugumo ekspertų, 1 iš 5 įmonių yra patyrusios mobilios apsaugos pažeidimų.

Rinkos tyrimų agentūra „Crowd Research Partners“ kartu su saugumo programinės įrangos kūrėjais, kaip „Blancco Technology Group“, apklausė virš 800 kibernetinio saugumo ekspertų, prisijungusių prie Informacijos apsaugos bendruomenės (Information Security Community) socialiniame tinkle „LinkedIn“.

Apklausos rezultatai atskleidė, kad labiausiai BYOD taikymą slopina saugumas (39 proc.) ir darbuotojų privatumas (12 proc.). Tuo tarpu, vadovybės pasipriešinimas ir susirūpinimas dėl vartotojų patirties tesiekia atitinkamai po 3 ir 4 proc.

„Augantis produktyvumas ir patogumas darbuotojams, kai dalį ar net visas užduotis galima atlikti su savo asmeniniu įrenginiu, iš dalies skatina BYOD populiarumą. Tačiau kartu auga ir saugumo rizikos bei mobilių duomenų pažeidimai – tad BYOD propaguojančioms įmonėms derėtų stiprinti savo apsaugą“, – teigia pažangių programinių sprendimų platintojos „Baltimax“ atstovas Deividas Švėgžda.

Apklausos duomenimis, 1 iš 5 įmonių yra susidūrusios su mobilios apsaugos pažeidimu, kurį sukėlė kenkėjiškos programos ir nesaugus WiFi ryšys, 48 proc. įmonių nežinojo, ar jų mobilieji įrenginiai nesijungia prie nesaugaus WiFi. Nenuostabu, kad BYOD praktiką lydinčios saugumo grėsmės apsukina įmonių IT resursus (35 proc.) ir padidina darbo krūvį techninei pagalbai (27 proc.). Nepaisant augančių mobilios apsaugos grėsmių, duomenų pažeidimų ir naujų reglamentų, tik 30 proc. įmonių ruošiasi didinti apsaugos biudžetą BYOD per ateinančius metus. Tuo tarpu, 37 proc. neturi jokių planų koreguoti apsaugai skiriamo biudžeto.

„Praktika rodo, kad verslo duomenų nutekinimas ne retai kainuoja daugiau nei papildomų apsaugos sprendimų diegimas įmonės tinkle. Juo labiau, papildomos priemonės nebūtinai turi kardinaliai pakeisti apsaugai skiriamą biudžetą“, – teigia „Baltimax“ atstovas.

Kol įmonės atsargiai matuojasi BYOD, ekspertai prognozuoja, kad BYOD ir verslo mobilumo rinka iki 2020 metų sieks 360 milijardų dolerių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!