Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/5345/naujasis-hp-lopsys-nesiojamam-kompiuteriui-su-duomenu-apsaugos-galimybemis/spausdinti/

Naujasis HP lopšys nešiojamam kompiuteriui - su duomenų apsaugos galimybėmis

Publikuota: 2006-09-05 13:35
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Hewlett-Packard

Pasaulinė IT sprendimų kompanija „Hewlett-Packard“ (HP) pristatė pirmąjį pasaulyje lopšį nešiojamiems kompiuteriams (angl. Docking station), kuriame įrengtas kietasis diskas. Šis sprendimas leidžia ne tik patogiai daryti atsargines duomenų kopijas, bet ir dalintis informacija kompiuterių tinkle.

Lopšyje įrengtas 160 GB talpos, 7200 sūkių per minutę spartos kietasis diskas. Jo visiškai pakanka norint laikyti atsarginę nešiojamojo kompiuterio duomenų kopiją, taip pat dalintis informacija nedidelėje įmonėje ar darbo grupėse.

Naujasis HP „Trys viename“ sprendimas be duomenų saugojimo ir dalinimosi jais galimybių turi ir visas įprasto lopšio funkcijas – ant jo pastačius nešiojamąjį kompiuterį automatiškai pradedamas krauti maitinimo elementas, jis turi šešis USB, „MultiBay“, „ExpressCard“, tinklo bei kitus prievadus.

„Smulkaus ir vidutinio verslo reikalavimai IT produktams nuolat auga. Todėl pristatėme naujovę, kuri nedideliais kaštais leidžia ne tik sukurti ergonomišką darbo vietą, tačiau ir užtikrina nedidelių įmonių duomenų saugumą bei galimybę dalintis jais“, - teigė HP nešiojamųjų kompiuterių pardavimo vadovas Baltijos šalims Almantas Liorentas.

Su įrenginiu pateikiama speciali HP programinė įranga leidžia daryti reguliarias duomenų kopijas automatiškai, kai tik nešiojamasis kompiuteris prijungiamas prie lopšio.

Dvi iš šešių USB jungčių yra skirtos viso tinklo reikmėms naudojamų įrenginių jungimui, pavyzdžiui, spausdintuvo ar papildomo kietojo disko.

Naujasis produktas veikia su daugeliu šiuo metu parduodamų HP verslo klasės kompiuterių „HP Compaq“, o įrenginio kaina sieks maždaug 1670 litų.

Daugiau informacijos apie HP nešiojamuosius kompiuterius ir HP mobiliųjų įrenginių sprendimus galima rasti internete.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!