Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/5338/naudotis-elektroniniu-pastu-bus-galima-be-kompiuterio/spausdinti/

Naudotis elektroniniu paštu bus galima be kompiuterio

Publikuota: 2006-09-05 10:39
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Siemens Business Services

IT paslaugų tiekėja „Siemens Business Service“ (SBS) kartu su telekomunikacijų kompanija „BITel“ pradėjo testuoti paslaugą privatiems vartotojams, kurie nori dirbti internete, siųsti ir gauti elektroninį paštą, naudotis teksto ar vaizdo redaktoriais, tačiau neturi arba nenori turėti kompiuterio.

Plačiajai vartojimo rinkai skirtą paslaugą testuojančių kompanijų teigimu, ypač vyresnio amžiaus žmonės vengia pirkti asmeninius kompiuterius, jų įsitikinimu kompiuterius sudėtinga prižiūrėti. Jie nenori gilintis į programų galimybes, atnaujinimus ar antivirusines programas – jiems tereikia išsiųsti elektroninį gimtadienio sveikinimą anūkei ar anūkui, žvilgterti į naujienas internete ar pasinaudoti kitomis panašiomis paslaugomis.

Naujosios paslaugos vartotojams neberūpės programinės įrangos atnaujinimai, kompiuterio apsauga, net ir pats kompiuteris. Vietoje to, kad tradiciškai naudotų asmeninio kompiuterio sisteminį bloką, jis telefono linija prisijungs prie pagrindinio kompiuterio su aukšto lygio apsaugos duomenų valdymo centru. Kiekvienam vartotojui „BITel“ suteiks tam tikrą atminties kiekį ir pasirūpins visa reikalinga programine įranga. Į paslaugos paketą taip pat įeina „Fujitsu Siemens Computers“ gaminamas monitorius, klaviatūra, kompiuterio pelė ir dėžutė telefono kabeliui prijungti.

Sėkmingai atlikus įrangos testavimą bendras SBS ir „BITel” produktas bus diegiamas visoje Vokietijoje. Galimybė naudotis visomis reikalingomis interneto programomis, teksto ir grafikos redaktoriais Vokietijos gyventojams kainuos apie 49 eurus per mėnesį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!