Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/53336/windows-95-dabar-galite-paleisti-narsykleje/spausdinti/

„Windows 95“ dabar galite paleisti naršyklėje

Publikuota: 2016-02-03 17:14
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

Operacinė sistema „Windows 95“ kai kuriems žmonėms gali sukelti stiprią nostalgiją. OS, kuriai jau sukako 21 metai, jau buvo įdiegta į kai kuriuos labai neįprastus prietaisus, pavyzdžiui, delninę žaidimų konsolę „Nintendo 3DS“ ir išmanųjį laikrodį „Android Wear“. Dabar „Windows 95″ galite paleisti įprastoje interneto naršyklėje.

Devyniolikametis studentas Andrea Fauldsas sukūrė projektą, naudojantį „Emscripten“ emuliatorių, kuris realiu laiku C++ kodą konvertuoja į „JavaScript“, todėl „Microsoft“ operacinę sistemą galima paleisti bet kurioje naršyklėje.

„Windows 95“ dabar galite paleisti naršyklėje

Kai kurie „Windows 95″ naršyklės versijos elementai yra nestabilūs ir gali būti šiokių tokių problemų su pele, tačiau apskritai OS veikia labai greitai, tik kraunasi labai ilgai.

Anot Fauldso, rezultatas buvo pasiektas įdiegus „Windows 95 OSR2“ naudojant „DOSBox“. Projektą rasite adresu https://win95.ajf.me/win95.html, tačiau dėl didelio lankytojų kiekio dabar jis yra nestabilus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!