Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/53264/acer-suteikia-daugiau-galimybiu-mokytojams-su-inovatyviu-travelmate-b117/spausdinti/

„Acer“ suteikia daugiau galimybių mokytojams su inovatyviu „TravelMate B117“

Publikuota: 2016-01-28 15:34
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„Acer“ pristatė naująjį nešiojamąjį kompiuterį „TravelMate B117“, kuris specialiai pritaikytas mokymo procesui, jame įdiegta operacinė sistema „Windows 10 Pro“. Tai pirmasis nešiojamasis kompiuteris palaikantis „Acer TeachSmart“ sprendimą, kuris užtikrina naujus bendravimo klasėje būdus bei suteikia mokytojams galimybę naudotis įrankiais ir debesų paslaugomis, kurios padeda platinti mokymo medžiagą ir skaitmeninėje formoje surinkti atliktas užduotis.

„Acer“ suteikia daugiau galimybių mokytojams su inovatyviu „TravelMate B117“

„TravelMate B117“ su „Acer TeachSmart“ sprendimu turi ant įrenginio korpuso įdiegtą LED apšvietimą, kuris skleidžia įvairių spalvų šviesą. Naudojant programinę įrangą, moksleiviai gali rinktis vieną iš keturių spalvų, kuri parodo padėtį. Tai leidžia mokytojams be vargo kontroliuoti situaciją.

Pavyzdžiui, mokytojas pateikia klausimų rinkinį visai klasei. Kai moksleiviai nešiojamajame kompiuteryje pasirenka atsakymus, užsidega tam tikros spalvos LED lemputė. Be to, moksleiviai gali perjungti LED lemputę atlikę užduotį, o mokytojas stebi visos klasės darbą tiesiog žiūrėdamas į moksleivių kompiuterius. LED apšvietimas taip pat gali pakeisti įprastą rankos pakėlimą, kuriuo siekiama atkreipti mokytojo dėmesį. Mokytojas taip pat žinos kiek moksleivių jau atliko savo užduotis ar nesugeba atsakyti į klausimus.

„Acer TeachSmart“ taip pat apima integruotą debesų sprendimą, kuris susieja mokytojus ir moksleivius. Naudojant „Microsoft ID“ ir „OneNote“ dalinimosi funkcijas, mokytojas gali klasei padalinti mokymosi medžiagą bei užduoti ir nuolat gauti informaciją apie kiekvieno moksleivio darbą, todėl nebereikalingas raštinis informacijos pateikimas. Sistema palaiko ryšį tarp mokytojo ir moksleivių ne tik klasėje, bet įdiegtos ir pritaikomos funkcijos padeda tenkinti skirtingų mokytojų poreikius.

Sukurtas atsižvelgiant į klasės aplinką, „TravelMate B117“ turi atsparų korpusą su gumos juostele, kuri įrėmina pagrindą ir įrenginį apsaugo nuo smūgių ir kritimo. Nešiojamojo kompiuterio svoris – tik 1,35 kg, o storis – 22,3 mm. Tvirta apkaba atsiveria iki 180 laipsnių kampu, o jos patvarumo resursas – iki 25 tūkst. pasukimų. Įrenginio dangtis atlaiko iki 60 kg spaudimą. Klaviatūra atspari skysčiams, kadangi įrengtas vandens drenažas apsaugantis nuo apipylimo skysčiu.

Įdiegus „Intel® Pentium“® arba „Celeron“® procesorius, 11,6 colių (29,5 cm) „TravelMate B117“ taip pat turi „Intel® HD“ grafiką, iki 4 GB DDR3L atmintį, HDD arba eMMC diską, du skaitmeninius mikrofonus bei „Acer Crystal Eye HD“ interneto kamerą su HDR formato palaikymu. Be to, „Precision Touchpad“ palaiko „Windows 10“ gestus ir užtikrina sklandų bei spartų naudojimą.

„TravelMate B117“ įdiegta belaidžio ryšio sistema 802.11ac su 2x2 MIMO, kuri užtikrina iki 3 kartų spartesnį belaidį ryšį lyginant su 802.11n ryšio sistema. Taip pat įrengtas vienas USB 3.0 lizdas, vienas USB 2.0 lizdas bei pilno dydžio HDMI sąsaja su HDCP palaikymu. Tikslūs techniniai duomenys, kainos bei galimybė įsigyti priklauso nuo šalies.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!