Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/5296/microsoft-padarys-pakeitimu-office-2007-vartotojo-sasajoje/spausdinti/

„Microsoft“ padarys pakeitimų „Office 2007“ vartotojo sąsajoje

Publikuota: 2006-09-01 07:08
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Sergejus Bondarenko
Inf. šaltinis: 3DNews.Ru

Sužinojusi beta versijos testuotojų išvadas, „Microsoft“ korporacija nusprendė pakeisti „Office 2007“ vartotojo sąsają. Pakeitimai yra susiję su užduočių „juostomis“ („ribbon“), viena iš svarbiausių programos naujovių, kuri buvo pasiūlyta vietoje iškrentančių meniu.

Pasak „Microsoft“, tokia nauja sistema turėtų supaprastinti komandų, kurių yra daugiau nei pusantro tūkstančio, paiešką. Sprendimas patobulinti vartotojo sąsają kilo po to, kai daugybė vartotojų pradėjo siūlyti įdėti naujas funkcijas, o paaiškėdavo, kad jos jau anksčiau buvo programoje.

Tačiau, ištestavus naują versiją, atsirado daug nusiskundimų, kad naujosios sąsajos elementai užima per daug vietos. Galų gale „Microsoft“ nusprendė paslėpti naująsias komandų „lenteles“, kai vartotojui jų nebereikia.

Sekančioje „Office 2007“ beta versijoje „Microsoft“ pasiūlys dar daugiau išplėstų funkcijų aprašymų, kurie bus matomi, nuvedus žymeklį ant komandos pavadinimo. Taip pat „Microsoft“ priėmė sprendimą pakeisti meniu, esantį viršutiniame kairiajame programos kampe, bei toliau tęsia darbus, siekiant automatiškai konvertuoti ankstesnėmis programos versijomis sukurtus dokumentus į naująjį formatą, kurio pagrindas yra XML.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!