Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/51915/lapkricio-pradzioje-microsoft-isleis-svarbu-windows-10-atnaujinima/spausdinti/

Lapkričio pradžioje „Microsoft“ išleis svarbų „Windows 10“ atnaujinimą

Publikuota: 2015-10-25 07:18
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Korporacijoje „Microsoft“ vyksta naujo svarbaus „Windows 10“ operacinės sistemos atnaujinimo šlifavimo ir poliravimo darbai. Šis atnaujinimas, kurio darbinis pavadinimas yra „Threshold 2“, bus platinamas lapkričio pradžioje – tikėtina, kad pirmą ateinančio mėnesio savaitę, rašo thurrott.com.

Oficialiai atnaujinimas vadinsis „Windows 10 Fall Update“, bet kad atnaujintos sistemos pavadinimas nebūtų ilgas ir painus, po atnaujinimo sistemos versijos numeris bus tiesiog atnaujintas į 1511 (2015 metų 11 mėnesio versija).

Atnaujinimas bus prieinamas visiems, turintiems „Windows 10“ sistemą – prieš laukiamo papildymo išleidimą jos nebūtina atnaujinti iki kokios nors kitos versijos. Po atnaujinimo jokio papildomo sistemos aktyvavimo nereikės. Atnaujinimo platinimas vyks standartiniu būdu: per „Windows Update“ įrankį.

Platinimo taisyklės bus tokios pačios, kaip ir skleidžiant saugumo skylių užkamšymus. Idealiu atveju – vieną dieną įsijungsite savo kompiuterį kaip įprastai ir jame jau veiks naujoji sistemos versija.

O kas pasikeis pačioje sistemoje? Be kosmetinių atnaujinimų bus patobulintas „Media Creation Tool“, naujos „Cortana“ skaitmeninės asistentės funkcijos (įskaitant papildomas valstybes, kuriose ši asistentė veiks), keletas „Edge“ naršyklės patobulinimų. Taip pat bus patobulintas kontekstinio meniu atvaizdavimas, „Start“ meniu atsiras papildomas stulpelis programų piktogramoms išdėstyti. Į operacinę sistemą bus labiau integruotos „Skype“ funkcijos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!