Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/51644/idiegti-windows-i-kompiuteri-mac-dabar-bus-paprasciau/spausdinti/

Įdiegti „Windows“ į kompiuterį „Mac“ dabar bus paprasčiau

Publikuota: 2015-10-02 18:14
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Paulius Orinas
Aut. teisės: ©iTouch.lt
Inf. šaltinis: iTouch.lt

Trečiadienį išleista operacinė sistema „OS X El Capitan“ be kompiuterių „Mac“ vartotojams naudingų funkcijų su savimi kartu atsinešė ir vieną pravarčią galimybę operacinės sistemos „Windows“ vartotojams, kuri leis pastarąją sistemą įdiegti į „Mac“ kompiuterį be papildomos USB laikmenos.

Tad dabar, prie „Mac“ techninės, bet „Windows“ programinės įrangos persikonfigūruoti nusprendę vartotojai galės „Mac“ esančios gamyklinės „Bootcamp“ programos pagalba sukurti kietojo disko particiją „Windows“ sistemai. Pasirinkus particijos dydį ir instaliacinį ISO failą, kompiuteris persikraus ir pradės standartinį „Windows“ instaliacijos etapą.

Įdiegti „Windows“ į kompiuterį „Mac“ dabar bus paprasčiau

Paaiškėjo, kad dabar „Bootcamp“ programa be „OS X“ ir „Windows“ skirtų particijų sukurs dar vieną, kurioje patalpins „Windows“ instaliacinius failus. Vos tik „Windows“ bus įdiegta, instaliaciniai failai bus ištrinti, o instaliavimui sukurta particija – prijungta prie pagrindinės „OS X“ sistemos dalies.

Tiesa, tokią USB laikmenos „Windows“ diegimui per „Bootcamp“ galimybę palaikys tik šie modeliai: „MacBook Air“, „MacBook Pro“ ir „Mac Pro“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!