Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/50997/vaio-grizta-i-tarptautine-rinka/spausdinti/

„VAIO“ grįžta į tarptautinę rinką

Publikuota: 2015-08-21 15:12
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Varlė.lt
Inf. šaltinis: Varlė.lt

Po to, kai „Sony“ kompanija pranešė, jog parduoda kompiuterių verslą, daugelis pradėjo „verkšlenti“ dėl pakankamai kokybiškų, nors ir nepopuliarių, „VAIO“ nešiojamų kompiuterių saulėlydžio. Tačiau įsigijęs šį skyrių „Japan Industries Partners“ prekės ženklas prikėlė „VAIO“ Japonijoje išleisdamas du naujus kompiuterius: „VAIO Z“ ir „VAIO Z Canvas“. Atkreiptinas dėmesys į tai, jog visi nešiojamų kompiuterių gamybos etapai buvo realizuojami būtent Japonijoje, o „VAIO Z Canvas“ prekyba startuoja už jos ribų: JAV ir Brazilijoje.

„VAIO“ grįžta į tarptautinę rinką

„Vaio Z Canvas“ įrenginys – tai konvertuojamas nešiojamas kompiuteris-planšetė. Kompiuteris turės 2,3 colių 2560 x 1704 pikselių skiriamosios gebos ekraną, keturių branduolių „Intel Core i7- 4770HQ“ procesorius, iki 16 GB RAM, nuo 256 GB iki 1 TB SSD, taip pat standartinius jungiamumo modulius ir dvi kameras (8 Mpx ir 2 Mpx). Įrenginys turėtų užtikrinti apie 8 nepertraukiamo darbo valandas. Kompiuterio visuma sveria šiek tiek daugiau nei 1,2 kg. Rinkinyje komplektuojama klaviatūra. „Vaio Z Canvas“ veikia „Windows 10“ operacinės sistemos pagrindu.

„VAIO Z Canvas“ kompiuteris bus prieinamas internetinėje prekyboje ir kai kuriose mažmeninėse „Microsoft“ parduotuvėse JAV nuo šių metų spalio mėnesio. Priklausomai nuo modifikacijos įrenginys kainuos nuo 2 200 dolerių. Interviu su „WSJ“ metu „VAIO“ vadovas Yoshimi Ota užsiminė, jog kompanija taip pat pristatys plonesnio korpuso nešiojamą kompiuterį su mobilaus ryšio modemu. Taip pat jis pažymėjo, jog „VAIO“ dirbs ties ryšio įrenginiais, nešiojama elektronika, robotų technika ir pramoninėmis automatizavimo sistemomis su dirbtiniu intelektu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!