Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/5075/omni-surfport-vartotojams-patogi-interneto-mobiliajame-telefone-narsykle-opera-mini/spausdinti/

„Omni SurfPort“ vartotojams - patogi interneto mobiliajame telefone naršyklė „Opera Mini“

Publikuota: 2006-08-07 16:15
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Omnitel, UAB

Telekomunikacijų bendrovė „Omnitel“ pirmoji Lietuvoje mobiliuosiuose telefonuose įdiegė šiuo metu visame pasaulyje populiarią ir plačiai naudojamą interneto naršyklę „Opera Mini“, užtikrinančią greitą ir patogų interneto puslapių naršymą mobiliajame telefone. Nuo šiol tiesiogiai mobiliajame telefone mėgstamus interneto puslapius gali atsidaryti ir naršyti visi „Omnitel“ ir „Omnitel Extra“ vartotojai.

„Mobiliajame telefone iki šiol buvo galima naršyti tik taip vadinamus wap‘inius puslapius – tuos, kurie yra pasiekiami mobiliuoju internetu telefone. Su naršykle „Opera Mini“ galima atsiversti daugelį tinklalapių, nes naršyklė adaptuoja šių puslapių žiūrėjimą ekrane, supaprastina naršymą su daugeliu šiuo metu parduodamų telefonų. Suteikiame savo vartotojams galimybę lengvai ir patogiai naudotis naršyklės teikiamais privalumais“, - teigė „Omnitel“ rinkodaros direktorius Giedrius Makauskas.

Naršyklę „Opera Mini“ galima parsisiųsti iš mobiliojo interneto portalo „Omni SurfPort“ (adresu wap.sp.lt), vėliau „Omnitel“ vartotojai gaus trumpąją SMS žinutę, su kuria programą galės parsisiųsti vieno mygtuko paspaudimu. Naršyklę „Opera Mini“ bendrovė artimiausiu metu planuoja įdiegti visuose parduodamuose mobiliuosiuose telefonuose.

„Opera Mini“, praplečianti mobiliojo telefono galimybes, pateikiama lietuvių kalba. Joje yra naudingų nuorodų į užsienio (kaip pvz. BBC, Google) ir lietuviškus interneto portalus. „Opera Mini“ yra nemokama, kainuoja tik duomenų perdavimas. Vartotojui tereikia turėti mobilųjį telefoną, parengtą naudotis mobiliuoju internetu.

„Opera Mini naršyklė leis Omnitel vartotojams lengvai pasiekti visą būtiniausią informaciją kad ir kur jie bebūtų, o vartotojų mobilieji telefonai taps dar svarbesne kasdieninio gyvenimo dalimi“, - pažymėjo Rogeris Carlhammaras (Roger Carlhammar), Opera Software Vykdantysis viceprezidentas.

Remiantis paskutiniais viešai skelbtais Ryšių reguliavimo tarnybos duomenimis, „Omnitel“ pagal gautas pajamas užima daugiau nei pusę mobiliojo ryšio rinkos (51 proc.) bei užtikrintai pirmauja mobiliojo interneto rinkoje (52 proc.). Bendrovė, teikianti lengvai ir paprastai naudojamas bei užtikrintai veikiančias paslaugas, didžiausią dėmesį skiria mobiliojo interneto plėtrai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!