Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/5070/ar-visada-tyla-gera-byla/spausdinti/

Ar visada tyla – gera byla?

Publikuota: 2006-08-05 14:44
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: PENKI.LT

Ukrainos vidaus reikalų ministerija pranešė, jog 90 proc. visų su moderniausiomis technologijomis bei mokėjimo kortelių sistemomis susijusių nusikaltimų yra atskleidžiama.

„Pagrindinė problema, su kuria mes susiduriame tirdami tokio pobūdžio nusikaltimus, – informacijos trūkumas. Bankai ir finansinės įstaigos devyniais iš dešimties atvejų nieko nepraneša apie pažeidimus, – prisipažino kovos su nusikaltimais moderniausių technologijų srityje VRM viršininko pavaduotojas Vladimiras Šelomencevas. – Dažnai klientas net nežino, jog iš jo kortelės sukčiai nugvelbė pinigus, nes bankas be jo žinios kompensuoja trūkstamą sumą“.

Iš tiesų skirtingi bankai, dirbantys su pasaulinėmis mokėjimų sistemomis, tokiomis kaip „PayPall“ arba „Webmoney“, vienaip ar kitaip susiduria su įsilaužėliais. Tačiau, nepaisant to, finansinės įstaigos nusprendžia nutylėti šį faktą ir be jokios „reklamos“ apmoka klientų patirtus nuostolius. Tik labai retais atvejais bankininkai atvirai prisipažįsta, jog jų apsaugos sistema nėra tobula. O visa tai tik dar labiau sunkina ir taip nelengvą teisėsaugininkų darbą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!