Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/50668/google-maps-pristate-nauja-funkcija-kuri-gasdina-privatumo-salininkus/spausdinti/

„Google Maps“ pristatė naują funkciją, kuri gąsdina privatumo šalininkus

Publikuota: 2015-07-24 15:13
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

„Google“ pristatė naują funkciją, kuri vartotojams telefone leidžia sekti jų judėjimą kiekvieną minutę. „Your Timeline“ registruoja kiekvieną žingsnį ir buvimo vietą, kur žmogus eina su telefonu, rašo Independent.co.uk. Tiesa, anot privatumo šalininkų, tai visažinei „Google“ suteiks dar daugiau informacijos apie mus.

Nors funkcija pristatyta tik trečiadienį ir vartotojams turi būti įdiegta palaipsniui, ji jau pasiekiama daugeliui.

Nauja funkcija gali naudotis „Android“ platformos ir asmeninių kompiuterių naudotojai ir stebėti savo lankytas vietas, jei savo telefone pasirinko kaupti lankytų vietų istoriją „Google“.

Jei vartotojai kurioje nors vietoje fotografuojasi, nuotraukos rodomos vartotojo laiko juostoje.

Anot „Google“ produktų vadovo Gerardo Sanzo, „Google“ reklamuoja šį įrankį kaip „privatų žemėlapį“, kuris leidžia sekti savo paties žingsnius ir „vizualizuoti realaus pasaulio rutinas“.

Tinklaraščio įraše G.Sanzas tikina, kad vartotojai gali bet kada lengvai ištrinti visus programoje esančius duomenis ir kad niekas kitas šių duomenų pasiekti negalės.

Tačiau, kaip skelbia Cnet.com, ši funkcija yra dar vienas priminimas, kiek daug informacijos apie mus jau turi „Google“. Bendrovė, kuri daugiausiai uždirba iš reklamos, gyvena iš informacijos apie vartotojus, kurią vėliau parduoda įmonėms.

Privatumo šalininkai jau ne kartą kritikavo „Google“ už tai, kad ji per daug žino apie vartotojus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!