Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/50667/google-chrome-ir-antivirusines-blokuoja-utorrent/spausdinti/

„Google Chrome“ ir antivirusinės blokuoja „uTorrent“

Publikuota: 2015-07-24 14:33
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Vienas populiariausių BitTorrent klientų, programėlė „uTorrent“, uždirba iš reklamos ir programinės įrangos, kurią siūloma įdiegti į vartotojų kompiuterius. Būtent šios programos ir tapo „uTorrent“ problemų priežastimi, kadangi jos pateko į kenkėjiškų sąrašą, nors anksčiau taip masiškai, kaip dabar, nenutikdavo.

Mažiausiai šešios antivirusinės programos, įskaitant „Symantec“ ir ESET, šiuo metu „uTorrent“ priskiria prie nesaugių. Antivirusinės failą „uTorrent.exe“ sieja su Trojos arkliu „Trojan.Win32.Generic!BT“, o su ją įdiegiamą programėlę „OpenCandy“ pažymi kaip kenkėjišką.

„Google Chrome“ ir antivirusinės blokuoja „uTorrent“

Pati „uTorrent“ programėlė nėra kenkėjiška, tačiau tai netrukdo naršyklei „Google Chrome“ blokuoti su ja susijusį oficialų puslapį, o taip pat puslapius su kita „uTorrent“ kūrėjų programinę įranga. Priežastimi įvardijama kenkėjiškos programinės įrangos siuntimas ir diegimas į vartotojų kompiuterius be jų sutikimo.

„Google Chrome“ pažymi „uTorrent“ kaip potencialiai kenkėjišką ir blokuoja bandymus ją atsisiųsti, nors toks elgesys fiksuojamas ne visuose šios naršyklės naudotojų kompiuteriuose. „Google“ žada, kad funkcija „Safe Browsing“ ateityje padės vartotojams gauti daugiau pranešimų apie nepageidautinas programas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!