Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/50617/microsoft-sumazino-programeliu-kieki-kurias-galima-idiegti-i-viena-paskyra/spausdinti/

„Microsoft“ sumažino programėlių kiekį, kurias galima įdiegti į vieną paskyrą

Publikuota: 2015-07-21 13:31
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Prieš keletą metų kompanija „Microsoft“ buvo paskelbusi, kad naudojant „Windows 8“ ir 8.1, į kiekvieną įrenginį su ta pačia „Microsoft“ paskyra tą pačią programėlę galima įdiegti į 81 įrenginį.

„Windows 10“ šis skaičius žymiai sumažintas – dabar jis siekia 10 (abiem atvejais skaičius įtartinai primena operacinės sistemos versijos numerį).

Naują apribojimą galima matyti bet kuriame programėlės, esančios „Windows Store“, aprašyme (skyriuje „Informacija). Daugeliui vartotojui tokio kiekio pilnai užteks, kadangi bus galima programėles įdiegti į stacionarių kompiuterį (namų ir darbo), nešiojamą kompiuterį, planšetę, išmanųjį telefoną ir konsolę „Xbox One“.

„Microsoft“ sumažino programėlių kiekį, kurias galima įdiegti į vieną paskyrą

Tiesa, jei viena paskyra naudojama visai šeimai, gali kilti problemų.

Priminsime, kad oficialus „Windows 10“ debiutas įvyks liepos 29 d., o „Microsoft“ tikis, kad operacinė sistemą per trejus metus bus įdiegta į milijardą įrenginių. Pasiekti tikslą turėtų padėti universalios programėlės, palengvinsiančios jų platinimą tarp įvairaus formato įrenginių.

Kita su „Microsoft“ susijusi naujiena teigia, kad programinės įrangos gigantas įsigijo Izraelio firmą „Adallom“, dirbančią tinklų saugumo sferoje. Sandorio suma siekia 320 mln. dolerių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!