Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/50606/3-paprasciausi-budai-nepermoketi-uz-virtualizacija/spausdinti/

3 paprasčiausi būdai nepermokėti už virtualizaciją

Publikuota: 2015-07-20 16:33
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Tinklaraštis „įDebesis“
Inf. šaltinis: Tinklaraštis „įDebesis“

3 paprasčiausi būdai nepermokėti už virtualizacijąVykdant įmonės kompiuterinės infrastruktūros virtualizaciją, siekiame ne tik palengvinti darbą, susijusį su kompiuterinėmis technologijomis, bet ir sutaupyti pinigines išlaidas. Deja, neretai žinių stoka ir kitos priežastys, kurių neįvertiname iš anksto, lemia tai, kad perkeldami įmonės kompiuterines technologijas į debesis, permokame, nors iš tiesų turėjome sutaupyti.

Tik pasirodžius debesų technologijoms, potencialiems vartotojams buvo žadamas drastiškas IT išlaidų sumažėjimas. Deja, nuo šiu pažadų gyvavimo pradžios prabėgus jau keleriems metams ir daugumai įmonių spėjus įvertinti tokius nenuginčijamus debesijos pranašumus, kaip judrumas, inovatyvumas ir itin svarbių duomenų bei aplikacijų pasiekiamumas, vadovai visgi susiprato, kad išlaidos ne tik nemažėja, bet net išauga.

Dėl to, IT specialistai suuodė, jog nors debesijos potencialas ir yra milžiniškas, o virtualizacijos nauda teoriškai turi taupyti įmonės pinigus, iškylančios problemos pasižymi tendencingumu ir kad tos problemos užkerta kelią sėkmei, turinčiai pasirodyti ilgoje perspektyvoje. Kad tokių brangiai kainuojančių siurprizų išvengtumėte, yra trys ne visai akivaizdūs, bet labai efektyvūs būdai, padėsiantys jūsų investicijoms atsipirkti greičiau:

1. Niekada nepalikite savo debesies „vieno”. Suprantama, kad jūsų versle esant piko laikui, atitinkamai prižiūrite ir kompiuterinę infrastruktūrą. Bet kai darbymetis aprimsta, dažnas apleidžia ir IT priežiūrą, o tai lemia susikaupusius mokesčius. Kad būtų paprasčiau – ar paliktumėte namuose bėgantį vandenį, kai esate išvažiavę? Tas pats scenarijus galioja ir kompiuterinei debesijai. Jeigu jūsų debesis funkciuonuoja pilnu pajėgumu tuo metu, kai nėra kam jį valdyti ir prižiūrėti, visi potencialiai sutaupyti pinigai paleidžiami vėjais. Gyvybiškai svarbu turėti kompiuterinių išteklių kontrolę, net ir tada, kai verslas snaudžia.

2. Keiskite požiūrį į kapitalo išlaidas. Kitaip tariant, venkite ilgalaikio turto, o šiuo atveju – kompiuterinės įrangos ir technologijų, įsigijimo. Verčiau orientuokitės į paslaugų bei įrangos įsigijimą, paremtą veiklos sąnaudomis. Užuot pirkę paslaugas ir įrangą trims ar penkeriems metams į priekį, atlikite veiklos analizę ir, atsižvelgę į rezultatus bei turimų resursų efektyvumą, investuokite tik ten, kur yra didžiausias potencialas uždirbti.

3. Nepagailėkite investicijų tinkamiems įrankiams. Radikalūs pakeitimai infrastruktūroje reikalingi norint įdiegti debesijos technologijas, bet tinkamas valdymo įrankių paketas būtinas tam, kad tinkamai valdytumėte ir prižiūrėtumėte vykstančius procesus. Idealiausia būtų apskaitos ir valdymo sistema, kuri stebi tokius procesus kaip procesorių ciklai, tinklo pralaidumas bei atminties sunaudojimas. Šių įrankių dėka galėsite apkarpyti išlaidas, atsižvelgdami į tai, kokius resursus naudojate daugiausiai.

Debesies infrastruktūros nauda yra tikra ir įtikinama, tačiau būtina pasirūpinti tam tikrais žingsneliais, užtikrinsiančiais garantuotą išlaidų bei laiko sutaupymą. Pritaikant tinkamus valdymo procesus ar įrankius, turėsite galimybę sekti konkrečius ir aktualiausius procesus bei taip optimizuoti debesies darbą. Per mažas arba per didelis dėmesys tiems procesams, kurie nėra itin svarbūs, gali lemti ne tik investicijų atsipirkimo laiką, bet ir padidinti IT infrastruktūros išlaikymo išlaidas. Tik veiksmingai veikianti sistema garantuos investicijų atsiperkamumą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!