Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/50413/legendine-ms-dos-greitai-sulauks-naujo-zaidimo/spausdinti/

Legendinė MS-DOS greitai sulauks naujo žaidimo

Publikuota: 2015-07-02 19:14
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

XX a. paskutinio dešimtmečio kartos atstovai ir vyresni, kuriems tuomet nusišypsojo laimė turėti asmeninį kompiuterį, su nostalgija prisimena tuometinį žaidimų paleidimo būdą.

Mėlynas „Norton commander“ fonas, lentelės, valdymas klaviatūros mygtukais, tuo tarpu pelė buvo kažkas neregėto ir keisto. Ir tuomet buvo įsigudrinama taip žaisti be pelės įvairias šaudykles.

Studija „Vblank Entertainment“, sukūrusi veiksmo žaidimą „Retro City Rampage DX“, savo „Facebook“ paskyroje paskelbė, kad išleis specialiai MS-DOS skirtą šio žaidimo versiją. Pastaroji vadinsis „Retro City Rampage 486“, o tai akivaizdžiai sufleruoja, kokie bus sisteminiai reikalavimai.

Legendinė MS-DOS greitai sulauks naujo žaidimo

Kūrėjai praneša, kad „Retro City Rampage 486“ mažų mažiausiai pareikalaus procesoriaus „Intel 486“, 4 MB operatyvios atminties ir 3,7 MB laisvos vietos duomenų kaupiklyje. Matyt, teks naudoti emuliatorių „DOSBox“, nors gali būti, kad jis nepadės. Apie MS-DOS žaidimo versijos pasirodymo datą kūrėjai nepranešė.

Kūrėjai didžiuojasi naujojo žaidimo sisteminiais reikalavimais ir mano, kad toks projektas turėjo teisę egzistuoti dar gūdžiais 1989 m. Tie, kas susidomėjo šiuo projektu, gali iš „Steam“ atsisiųsti „Windows“ skirtą versiją.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!