Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/50276/hp-pristate-savo-pirmaji-nesiojama-kompiuteri-su-usb-c-lizdu/spausdinti/

HP pristatė savo pirmąjį nešiojamą kompiuterį su USB-C lizdu

Publikuota: 2015-06-20 08:18
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Nedidelis, simetriškas USB „Type-C“ lizdas (USB-C) jau debiutavo naujausiuose „Apple MacBoo“k ir „Google Chromebook“ nešiojamuose kompiuteriuose. Dabar prie jų prisidės ir „Hewlett-Packard“ (HP) hibridinis nešiojamasis kompiuteris „Pavilion x2“, rašo „The Verge“.

„HP Pavilion x2“ gali pasigirti naujuoju USB-C lizdu, per kurį galima įkrauti kompiuterio bateriją. Laimei, HP nekopijavo „Apple“, todėl „Pavilion x2“ turi ir kitų lizdų, tame tarpe įprastą USB 2.0.

Reikia pažymėti, kad HP kompiuteryje naudojamas USB-C lizdas neišnaudos visų USB 3.1 standarto privalumų, kadangi jis veiks lygiai tokia pačia sparta, kaip ir USB 2.0.

HP pristatė savo pirmąjį nešiojamą kompiuterį su USB-C lizdu

Jei nežiūrėtume į USB-C lizdą, HP sprendimas yra gana tipinis hibridinis įrenginys. Klaviatūrą galima atjungti ir įrenginį paversti planšetiniu kompiuteriu, nors daugybė lizdų ir svoris neleis pamiršti, kad prieš akis turime ne visai planšetę.

„HP Pavilion x2“ pagrindą sudaro 10,1“ įstrižainės IPS ekranas, 4 branduolių „Intel Atom“ procesorius (tiesa, ne naujasis „Cherry Trail“, o „Bay Trail“), 32 GB kaupiklis, HDMI ir „microSD“ lizdai.

Programinės įrangos pagrindą sudaro „Windows 10“. Vartotojai taip pat gaus metinę „Office 365“ prenumeratą, taip pat 60 nemokamų „Skype“ minučių kiekvieną mėnesį.

„HP Pavilion x2“ kaina sudaro 299,99 dolerius. Nešiojamojo kompiuterio pasirodymas prekyboje numatytas šių metų liepos 21 d.

Taip pat buvo pristatyti ir trys „HP Envy“ serijos nešiojami kompiuteriai, kurie turi 14“, 15,6“ ir 17,3“ įstrižainės ekranus, jų kaina prasideda nuo 700 dolerių, o pasirodymas prekyboje planuojamas liepos mėnesį.

Pirmieji du Envy modeliai gali turėti HD, Full HD ir Quad HD ekranus, kaip opcija gali būti įdiegta sensorinė sąsaja. Vartotojai galės pasirinkti Intel Core i7 (Broadwell) arba AMD procesorius.

HP Envy naujokas su 17,3“ ekranu turės Full HD ekrano raišką, Intel Broadwell procesorių, GeForce vaizdo plokštę ir keletą skyrių kietiems diskams (bendra talpa gali siekti 4 TB). Kaip opciją galima pasirinkti SSD arba SSD + HDD.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!