Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/49926/amd-mano-kad-4-gb-hbm-atminties-daugiau-nei-pakankama/spausdinti/

AMD mano, kad 4 GB HBM atminties – daugiau nei pakankama

Publikuota: 2015-05-23 15:46
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanijos AMD vaizdo plokštės su GPU „Fiji“ pasiūlys naujos kartos atmintį – HBM, kuri pasiūlys itin didelį duomenų pralaidumą. Vis tik pirmosios kartos modeliai apsiribos 4 GB, o tai vartotojams pasirodė itin mažai, ypač kai rinkoje yra „GeForce GTX Titan X“ su 12 GB GDDR5.

Puslapis „ArsTechnica UK“ kreipėsi paaiškinimo į AMD atstovus, o šie pabandė įtikinti, jog 4 GB HBM – tai daugiau nei pakankama, jei šią talpą išnaudoti teisingai.

AMD mano, kad 4 GB HBM atminties – daugiau nei pakankama

AMD manymu, dabartinės vaizdo plokštės su GDDR5 atmintimi naudojasi ne visai efektyviai, tuo tarpu užtenka šiek tiek optimizuoti darbą su tarpine atmintimi, kad būtų galima suprasti, jog užtenka ir keturių gigabaitų. Ypač atsižvelgiant į gerokai „praplatėjusią“ duomenų perdavimo magistralę.

Iš esmės, AMD bando vartotojus įtikinti, kad 4 GB HBM atminties netaps ribojančiu vaizdo plokščių spartą faktoriumi.

Tas pats šaltinis aiškina, kad HBM atmintis pasižymės geru spartinimo potencialu. Bent jau spartos lygis, keliant taktinius dažnius, augs proporcingai, tuo tarpu kelti atminties mikroschemų darbinės įtampos praktiškai nereikės. Tiesa, reikės pasirūpinti tinkamu aušinimu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!