Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/49900/nauja-google-galimybe-nuorodas-i-gretimus-kompiuterius-perduokite-garsu/spausdinti/

Nauja „Google“ galimybė: nuorodas į gretimus kompiuterius perduokite garsu

Publikuota: 2015-05-21 13:14
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

„Google“ publikavo naršyklės „Chrome“ priedą, kuris siūlo naują išradingą būdą dalintis interneto nuorodomis su draugais: paspauskite mygtuką, ir garsiakalbių pypsėjimas kitiems tą patį priedą turintiems greta esantiems draugams ar kolegoms nusiųs nuorodą.

„Nors tokie skaitmeninių komunikacijų metodai, kaip elektroninis paštas ar elektroniniai pokalbiai, smarkiai palengvino, atpigino ir paspartino įvairių dalykų dalijimąsi tarp žmonių visame pasaulyje, jie tuo pačiu apsunkino dalijimąsi tais pačiais dalykais su žmonėmis, kurie yra prie pat mūsų“, – rašoma naujosios funkcijos pristatyme. Viena „Google“ komanda šią paprastą priemonę susikūrė vidiniam naudojimui, tačiau ji veikė taip gerai, kad buvo nuspręsta ją pasiūlyti viešai, rašo gizmodo.com.

Jų darbo rezultatas „Chrome“ naršyklės priedas „Tone“, kurį reikia įdiegti ir signalą siunčiančiame, ir jį priimančiame kompiuteryje. „Google“ įprastinį garsą („efektyvią garsinių pranešimų schemą, kuri skambėjo siaubingai“) ultragarso ir dvigubo tono garsinio signalo deriniu. Inžinieriai tikina, kad toks signalų perdavimo būdas „yra patikimas nedideliais atstumais ir įvairaus triukšmingumo aplinkoje, net kai perdavimas vyksta nestipriu garsu“.

Tiesa, „Tone“ veikimas nėra tobulas – lygiai kaip kartais pasitaiko išgirsti visai ne tai, ką bando pasakyti kolega. „Tone“ nuorodą atpažįsta ne visada – tai priklauso nuo signalo perdavimo garsumo, mikrofono jautrumo ir aplinkos triukšmingumo. Be to, norint „pagauti“ nuorodas, perduodamas per „Tone“, reikia laikyti nuolat įjungtą mikrofoną – o skaitmeninio privatumo saugotojai taip elgtis nerekomenduoja.

Taigi, jei technologijos jus sugadino tiek, kad jau tingite savo kaimynui nuorodą padiktuoti paraidžiui – įsidiekite ir išbandykite „Tone“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!