Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/49854/chrome-skirtus-priedus-bus-galima-siustis-tik-is-web-store/spausdinti/

„Chrome“ skirtus priedus bus galima siųstis tik iš „Web Store“

Publikuota: 2015-05-18 14:42
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanija „Google“ reikalaus, kad naršyklei „Chrome“ skirti priedai būtų diegiami tik iš jos firminės parduotuvės „Web Store“, rašo „Computerworld“. Taip kūrėjai nori sumažinti tikimybę, kad vartotojų kompiuteriuose bus įdiegiami kenkėjiški priedai.

„Google“ nuolatos keičia savo politiką, susijusią su naršyklės priedais. Dar praėjusiais metais nuspręsta, kad visi „Chrome“ („Windows“) versijai skirti priedai turi būti saugomi „Google“ el. parduotuvėje. Rezultatų ilgai laukti nereikėjo: vartotojų skundų dėl kenkėjiškų priedų sumažėjo net 75 %.

„Chrome“ skirtus priedus bus galima siųstis tik iš „Web Store“

Naujasis reikalavimas nebuvo susijęs su kūrėjams skirtu „Chrome“ („Windows“) kanalu, o tuo ir pradėjo naudotis programišiai. Nuo trečiadienio „Web Store“ turėtų būti saugomi visi priedai, tuo tarpu nuo birželio šiek reikalavimai bus aktualūs ir „Apple OS“ X platformai.

„Google“ analizuos priedus, ar juose nėra kenkėjiško kodo, po to didžioji dalis bus publikuojama, o kai kurie priedai bus individualiai tikrinami „Google“ specialistų. Priedai su reklama ir el. šiukšlėmis gali būti neprileisti į „Web Store“.

„Google“ atstovai leis priedus diegti lokaliai, taip pat naudojant firmose taikomas grupines politikas. Vartotojai taip pat galės diegti priedus iš internetinių puslapių, tačiau iš tikrųjų patys priedai bus talpinami „Google Web Store“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!