Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/49524/google-leis-atsisiusti-savo-paieskos-uzklausu-istorija/spausdinti/

„Google“ leis atsisiųsti savo paieškos užklausų istoriją

Publikuota: 2015-04-23 17:23
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanija „Google“ pasiūlė naują funkciją, kuri leis jos tarnybų vartotojams sužinoti, kokias užklausas jie pateikė „Google Search“ tam tikru laikotarpiu.

„Google“ leis atsisiųsti savo paieškos užklausų istoriją

Interneto gigantas atitinkamą instrumentą įdiegė į „Google“ vartotojų paskyras, kuriose atitinkama opcija leis atsisiųsti paieškos užklausų kopiją, kurią bus galima peržiūrėti smalsiems vartotojams arba eksportuoti į kitas tarnybas.

„Google“ leis atsisiųsti savo paieškos užklausų istoriją

Naujoji funkcija leidžia paieškų užklausas eksportuoti į ZIP archyvą, kuris patalpinamas „debesų“ tarnyboje „Google Drive“. Iš ten archyvą ir galima pasiimti. Archyvo viduje vartojai ras JSON formato failą, kuriame užklausos suskirstytos pagal ketvirčius ir metus.

„Google“ leis atsisiųsti savo paieškos užklausų istoriją Anksčiau taip pat buvo galima peržiūrėti „Google Search“ užklausų istoriją, tačiau jų nebuvo galima atsisiųsti. Atitinkamą galimybę „Google“ pradėjo testuoti dar 2014 m. Tuo pačiu keliu bando eiti ir „Facebook“ bei kitos kompanijos, taip bandydamos sušvelninti kritiką jų atžvilgiu dėl galimo neteisėto elgesio su privačiais duomenimis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!