Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/49514/nvidia-riboja-atviro-kodo-tvarkykliu-darba-su-maxwell-grafika/spausdinti/

„nVidia“ riboja atviro kodo tvarkyklių darbą su „Maxwell“ grafika

Publikuota: 2015-04-22 20:10
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanija NVIDIA neketina leisti atviro kodo tvarkyklių kūrėjams naudotis visomis „Maxwell“ vaizdo plokščių galimybėmis, praneša puslapis „WCCFTech“.

Šaltinio teigimu, šiuo metu „Linux“ branduolio 3.19 versijoje yra tik bazinis grafinių adapterių su „Maxwell“ architektūra palaikymas, tuo tarpu darbo paspartinimui skirtos tvarkyklės „Nouveau“ negali atlikti savo funkcijų su „Maxwell“ vaizdo plokštėmis.

Jei anksčiau atviro kodo tvarkyklių kūrėjai rasdavo galimybių, kaip apeiti tam tikrus NVIDIA sukurtus ribojimus, tai dabar tie patys metodai jau neveikia su „Maxwell“ platforma, todėl beliko tik vaizdo išvesčių konfigūravimo galimybė.

„nVidia“ riboja atviro kodo tvarkyklių darbą su „Maxwell“ grafika

NVIDIA tikinimu, visa tai padaryta tam, kad vartotojai nebūtų klaidinami, kadangi kartais po atitinkamų tvarkyklių modifikacijų pasirodymo lėtesnės vaizdo plokštės sistemoje būdavo identifikuojamos kaip galingesnės.

Žinoma, firminės NVIDIA tvarkyklės veikia be problemų, tačiau toks elgesys su atviro kodo bendruomene kai kurios vartotojus gali privesti atkreipti dėmesį į AMD vaizdo plokštes, daug pozityviau žiūrinčią į „Linux“ platformą bei jos naudotojų poreikius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!