Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/49446/intel-uzsiims-kompaktisku-stacionariu-sistemu-populiarinimu/spausdinti/

„Intel“ užsiims kompaktiškų stacionarių sistemų populiarinimu

Publikuota: 2015-04-17 19:14
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanijos „Intel“ atstovai per ketvirčio ataskaitos konferenciją pareiškė, kad asmeninių kompiuterių rinka per šiuos metus susitrauks apie 5–6 %, o štai išmaniųjų telefonų ir planešečių rinka dar turi potencialo augti.

Puslapis „DigiTimes“ praneša, kad šiais metais „Intel“ užsiims stacionarių, kompaktiškų sistemų populiarinimu. Pavyzdžiui, USB atmintinės dydžio kompiuterių „Compute Stick“ su HDMI lizdu 2015 m. ketinama parduoti apie 1,2 mln. vienetų.

„Intel“ užsiims kompaktiškų stacionarių sistemų populiarinimu

Kartu bus daug dėmesio skiriama „mini-ITX“ formato sistemoms, taip pat stacionariems sprendimams, kurių korpuso tūris neviršija vieno litro.

Pati kompanija „Intel“ bando išpopuliarinti „Nettop“ klasės kompiuterius NUC, kurie neseniai gavo „Broadwell“ architektūros procesorius. Panašūs sprendimai populiarūs Europoje, Pietryčių Azijoje ir Japonijoje.

Kompanijos „Gigabyte“, ZOTAC ir ECS taip pat siūlo kompaktiškų stacionarių sistemų, o jų pardavimais gamintojai yra labai patenkinti.

Be to, kad „Intel“ kompaktiškuose kompiuteriuose vis dažniau rasime „Core“ šeimynos procesorių, juose vis dažniau rasime firminių bevielių duomenų perdavimo technologijų, tokių kaip bevielis įkrovimas ir bevielis vaizdo perdavimas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!