Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/49208/adobe-dirbs-dokumentu-srityje-o-microsoft-jau-ruosia-staigmenas-kitiems-metams/spausdinti/

„Adobe“ dirbs dokumentų srityje, o „Microsoft“ jau ruošia staigmenas kitiems metams

Publikuota: 2015-03-30 19:13
Tematika: Kompiuterija
Autorius: Marius Kuitniauskas
Aut. teisės: ©Tinklaraštis „įDebesis“
Inf. šaltinis: Tinklaraštis „įDebesis“

„Adobe“ dirbs dokumentų srityje, o „Microsoft“ jau ruošia staigmenas kitiems metams Pavasaris prasidėjo palankiau nedideliems debesų kompiuterijos rinkos žaidėjams visame pasaulyje, nes jie pirmieji ėmė ieškoti būdų, kaip efektyviau kovoti už savo vietą šioje rinkoje. Tuo metu įmonė „Salesforce“ pasiekė rekordinį 5 milijardų dolerių pelną.

Pastarųjų dienų informacija iš didžiausio pasaulyje socialinio tinklo „Facebook“, atskleidžia keletą įdomių dalykų. Pirma – tai ne tik socialinis tinklas, bet ir ryškus „debesies“ rinkos žaidėjas. Iki šiol jis buvo nedrąsus ir pasislėpęs, tačiau kuo toliau, tuo labiau jis apie save primena. „Facebook“ vadovas Markas Zuckerbergas vienoje konferencijoje atskleidė Facebook planus. Jie gana nekuklūs – leisti programuotojams ir partneriams tobulinti kai kurias „Facebook“ valdomas programas. „Facebook“ yra įsigijęs daugiau nei 50 kompanijų ir valdo bei sėkmingai integravo tokius produktus kaip „WhatsApp“, „Instagram“, „Oculus VR“, „Drop.io“, „Lightbox.com“, „Face.com“, „FriendFeed“ ir t. t. Dabar labai daug jėgų ir išteklių bus metama į „Facebook Messenger“ programėlės ir paslaugos tobulinimą. Gali būti, kad po poros metų „Facebook Messenger“ taps realia grėsme kompanijos „Microsoft“ programai „Skype“.

„Apple“ taip pat pradeda smarkiau dirbti su savo „debesies“ tarnybomis. Tam į pagalbą pasitelkė patyrusių profesionalų komandą – nusipirko NoSQL duomenų bazės kūrėjus „FoundationDB“. Dabar jų darbo pobūdis bus paslaptingesnis – galbūt jie dirbs prie „iPhone“ duomenų, o gal prie „Apple TV“ valdymo. Šiuo metu akivaizdu tik tiek, kad „Apple“ ruošiasi dirbti su labai dideliais duomenimis.

Tuo metu „Adobe“ toliau plečia savo paslaugų spektrą. Šalia „Adobe Creative“ ir „Adobe Marketing“ produktų atsiras naujų sprendimų – Adobe Document Cloud. Tai bus darbas su „Adobe Acrobat“ bei „Reader“ programomis, išplečiant jos galimybes ir perkeliant daugiau funkcijų, susijusių su PDF kūrimu ir redagavimu, į „debesį“. Pasirašymas elektroniniu parašu taip pat gaus nemažai dėmesio, kaip ir tam tikri sprendimai dokumentų valdyme.

„Microsoft“ programuotojams atvėrė priėjimą prie kai kurių savo ateities projektų – Office 2016 ir Skype for Business (buvęs „Lynx“). Šie produktai jau dabar yra rimtai tobulinami, bet dabar prie jų prisidėti galės ir kai kurie programuotojai ar IT profesionalai. Žinoma, šios versijos ruošiamos „Windows 10“ operacinei sistemai, kuri turėtų oficialiai pasirodyti jau šią vasarą.

Daiktų Internetas vystosi labai neblogai. Vienas iš to įrodymų yra naujausias kompanijų „Ford“ ir „Microsoft“ bendradarbiavimas „debesies“ technologijų srityje. Pasitelkdami į pagalbą „Azure“ galimybes, „Ford“ inžinieriai galės atnaujinti Ford ir Lincoln automobilių techninę informaciją nuotoliniu būdu. Tam naudojamos „MyFord“ ir „MyLincoln Mobile“ programos. Duomenys bus saugomi „Ford“ duomenų centruose.

Didžiojoje Britanijoje atliktas tyrimas parodė, kad darbuotojai nežino nieko apie jų įmonių „debesies“ politikas. O jei ir žino, vis tiek šių politikų nepaiso. Net 90 proc. visų naudojamų programėlių nėra suderintos su bendrovės IT skyriumi. Tyrimas taip pat atskleidė, kad net 56 proc. įmonių tokios „debesies“ politikos iš viso neturi. Maža to, net 36 proc. darbuotojų įsidiegė papildomas „debesies“ programėles tam, kad apeitų darbovietės patvirtintas programėles. Tai reiškia, kad jei bendrovė naudoja „OneDrive“ ir „Office Mobile“ programėles, tai trečdalis darbuotojų naudojasi kitomis programomis, pavyzdžiui, „Apple iCloud“ arba „Google Docs“, kurios atlieka analogiškas funkcijas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!