Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/49174/nauja-facebook-funkcija-on-this-day-is-naujo-skelbs-praeities-irasus/spausdinti/

Nauja „Facebook“ funkcija „On This Day“ iš naujo skelbs praeities įrašus

Publikuota: 2015-03-27 16:08
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Po ilgų bandymų „Facebook“ galiausiai oficialiai pristatė naują funkciją „On This Day“, kuri leis dalintis praeityje skelbta informacija. Oficialiai funkcija paleista antradienį, tačiau gali praeiti laiko, kol ji bus pasiekiama visame pasaulyje.

Pasirinkus funkciją „On This Day“ naujienų sraute atsiras įrašai, kurie buvo skelbti lygiai prieš metus arba anksčiau, tačiau tą pačią kalendorinę dieną.

Šiuo metu programoje nėra jokių filtrų, kurie leistų išbraukti įvykį iš jūsų naujienų srauto, tačiau „Facebook“ patvirtino, kad veiks algoritmas, kuris turėtų filtruoti potencialiai nemalonius prisiminimus, tokius kaip įrašai apie skyrybas ar pan.

Naujienų sraute pasirodžiusią informaciją bus galima bet kada ištrinti. „On This Day“ leis kontroliuoti informaciją ir skelbti ją tik iš tų dienų, kurių norite.

Ši „Facebook“ naujovė nėra originali. „TechCrunch“ skelbia, kad greičiausiai „Facebook“ būtent dabar tokią funkciją išleisti paskatino programėlė „Timeshop“, kuri neseniai pasiekė 6 mln. mobilių vartotojų ribą. „Timeshop“ leidžia skelbti prisiminimus „Facebook“, „Twitter“ ar „Foursquare“, o „Facebook“ apsiribos tik naujienų iš socialinio tinklo skelbimu.

Funkciją bus galima pasiekti „Facebook“ tinklalapyje: https://www.facebook.com/onthisday. Penktadienio rytą ji Lietuvoje dar buvo nepasiekiama.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!