Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/49125/quantacool-parode-naujos-kartos-skysto-ausinimo-sistema/spausdinti/

„QuantaCool“ parodė naujos kartos skysto aušinimo sistemą

Publikuota: 2015-03-24 15:06
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

„QuantaCool“ pademonstravo veikiančius skysto aušinimo sistemų prototipus, kuriuos galima vadinti nauja karta. Jų pagrindinė ypatybė yra visiškai pasyvi konstrukcija, kuri neturi judančių dalių, žinoma jei dalimis nelaikysime cirkuliuojantį aušinimo skystį ir aušintuvo pučiamą orą.

„QuantaCool“ parodė naujos kartos skysto aušinimo sistemą

Aušinimui naudojamas saugus, netoksiškas ir elektros srovei nelaidus specialus skystis, o cirkuliacija užtikrinama tik dėl įkaitusio skysčio plėtimosi. Aušinimo skystis atgal į rezervuarą sugrįžta veikiamas sunkio jėgos, todėl kuo aukščiau yra radiatorius, tuo geriau tokia sistema veikia.

„QuantaCool“ parodė naujos kartos skysto aušinimo sistemą

Konferencijoje „SEMI-THERM 31“ visuomenei pademonstruota sistema veikė su iki 4,6 GHz paspartintu „Intel Corei7-4770K“ procesoriumi. Šiame režime kompiuteris stabiliai dirbo keletą dienų esant didelei apkrovai, tam kad pademonstruotų naujos aušinimo sistemos galimybes. Demonstracijos metu nė karto nekilo jokių problemų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!