Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/49070/facebook-leis-pervesti-pinigu-draugui/spausdinti/

„Facebook“ leis pervesti pinigų draugui

Publikuota: 2015-03-19 10:30
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Socialinio tinklo „Facebook“ naudotojai per programėlę „Messenger“ dabar galės nusiųsti pinigų draugui. Vartotojams tai – papildoma naudinga paslauga, o socialiniam tinklui – pirmas žingsnis į tiesioginių pinigų pervedimo rinką, rašo FT.com.

„Facebook“ skelbia, kad naudotojai galės registruoti savo „Visa“ arba „MasterCard“ tipo debito kortelę programėlėje „Messenger“ ir vėliau, naudojantis šia programėle, savo draugams, kurie taip pat užregistravę savo kortelę, nemokamai pervedinėti pinigus.

Piniginės perlaidos galės būti vykdomos naudojant „Apple“ bei „Android“ sistemos įrenginius, o taip pat – asmeninius kompiuterius.

Iki šiol į finansinių operacijų rinką jau yra įžengę „Apple“, kurie pristatė mokėjimų paslaugą „Apple Pay“ bei „Google“, pasiūlę „Google Wallet“.

Ieškant būdų gauti finansinės naudos iš „Messenger“ programėlės, Praėjusiais metais „Facebook Messenger“ padaliniui pradėjo vadovauti buvęs interneto aukcionų svetainės „eBay“ mokėjimų padalinio „PayPal“ vadovas Davidas Marcusas.

Didžioji „Facebook“ pajamų dalis yra gaunama iš interneto reklamų, tačiau „Facebook“ atveju tai nebuvo tinkamas sprendimas, nes dviejų žmonių tarpusavio bendravime, analitikų teigimu, reklamos būtų netinkamas sprendimas.

Tikėtina, kad „Messenger“ programėlėje įgyvendinti sprendimai gali būti perkelti ir į „WhatsApp“ susirašinėjimų programėlę, kurią „Facebook“ praėjusiais metais įsigijo už milžinišką 22 mlrd. JAV dolerių sumą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!