Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/48815/interneto-pletros-tempai-mazeja-4-metus-is-eiles/spausdinti/

Interneto plėtros tempai mažėja 4 metus iš eilės

Publikuota: 2015-02-28 11:48
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanijos „Facebook“ kuruojama nekomercinė organizacija Internet.org užsiima interneto plėtra visame pasaulyje. Neseniai ji publikavo ataskaitą „State of Global Connectivity 2014“, kurioje konstatavo ne visai linksmą faktą.

Internet.org nustatė, jog nežiūrint į didžiules pastangas, kurių imasi tiek pati „Facebook“, tiek „Google“ („Project Loon“), tiek daugybė mobiliojo ryšio operatorių, naujų interneto vartotojų skaičius auga vis lėčiau ir lėčiau.

Interneto plėtros tempai mažėja 4 metus iš eilės

Prieigą prie interneto šiuo metu turi apie 3 mlrd. žmonių, o tai yra 37,9 % planetos gyventojų. 2010 m. interneto vartotojų augimo tempas sudarė 14,7 %, tuo tarpu 2014 m. nukrito iki 6,6 %. Jei augimo tempai išsilaikys, 4 mlrd. žmonių interneto ryšį turės 2019 m.

Kaip ir buvo galima tikėtis, prasčiausia situacija su interneto skvarba – besivystančiose šalyse – čia interneto vartotojų skaičius, lyginant su bendru gyventojų kiekiu, sudaro 29,8 %. Pietų Azijos regione situacija prasčiausia – 13,7 %, tuo tarpu žemiau Sacharos esančioje Afrikos dalyje – 16,9 %.

Interneto plėtros tempai mažėja 4 metus iš eilės

Daugiau nei 90 % planetos gyventojų yra mobiliojo ryšio pasiekiamumo zonoje, tačiau tai jiems nepadeda turėti interneto ryšio. Daugelis žmonių tiesiog neišgali turėti nuolatinį interneto ryšį, nemažai jų net nežino, kad internetas apskritai egzistuoja.

Didžiausia interneto skvarba pasižymi Šiaurės Amerika – 84,4 %. Europoje ir Centrinėje Azijoje interneto vartotojų skaičius – apie 65,4 %, Rytų Azijos regione – apie 43,9 %.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!