Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/48792/directx-12-leis-suvienyti-amd-ir-nvidia-vaizdo-plokstes-vienoje-sistemoje/spausdinti/

„DirectX 12“ leis suvienyti AMD ir „Nvidia“ vaizdo plokštes vienoje sistemoje

Publikuota: 2015-02-26 19:02
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Sugedo.lt
Inf. šaltinis: Sugedo.lt

Naujausias grafikos sistemų atnaujinimas „DirectX 12“ žada sukelti tikrą perversmą sistemose, kurios darbui apjungia kelių vaizdo plokščių resursus. Jis stebina ne tik kur kas didesniais rezultatais testų metu, bet ir AMD bei „Nvidia“ suderinimu vienoje sistemoje.

Anksčiau SLI bei „Crossfire“ technologijos leido naudoti tik tokias pat vaizdo plokštes poroje po dvi bei daugiau, naujasis „DirectX 12“ atnaujinimas teoriškai leis naudoti skirtingų gamintojų ir konfigūracijų vaizdo plokštes, našumo atžvilgiu tai didelis žingsnis į priekį.

„DirectX 12“ leis suvienyti AMD ir „Nvidia“ vaizdo plokštes vienoje sistemoje

Ankstesnės kartos SLI ir „Crossfire“ konfigūracijos buvo stipriai apribotos, todėl neretais atvejais rinktis vieną galingesnę plokštę buvo racionaliau nei dvi silpnesnio galingumo. Manoma, kad „DirectX 12“ ištaisys šią nusistovėjusią situaciją ir dviejų ar daugiau vaizdo plokščių montavimas kompiuterių sistemose taps kur kas populiaresnis nei dabar.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!