Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/48253/nauja-tarnyba-jusu-kompiuteri-pavers-debesu-saugykla/spausdinti/

Nauja tarnyba jūsų kompiuterį pavers „debesų“ saugykla

Publikuota: 2015-01-20 18:04
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Nauja tarnyba „Storj“ siūlo kurti „debesis“ iš eilinių vartotojų kompiuterių, o tam bus naudojamas principas, kuris sėkmingai išbandytas su „torrent“ tinklu – bus galima „pasiskolinti“ laisvos vietos kitų vartotojų duomenų kaupiklyje.

Tam bus naudojamas šifravimo tipas „end-to-end“, P2P tinklas perduos duomenis tarp vartotojų kompiuterių visame pasaulyje. norint tapti dalyviu, užteks tiesiog įdiegti reikiamą programą.

Į programą reikės pertempti failą, kurį norimą išsaugoti. Vėliau jis tokiu pačiu būdu bus prieinamas iš bet kurios pasaulio vietos, kur tik yra interneto ryšys.

Kūrėjai mano, kad vartotojai galės gauti negi materialinės naudos, kad skolina savo įrenginių duomenų kaupiklio laisvą vietą. Kartu toks sprendimas bus saugesnis, nei viską saugoti didžiųjų kompanijų „debesyse“ – atskiri vartotojai vargu, ar taps DoS atakų taikiniu.

Nauja tarnyba jūsų kompiuterį pavers „debesų“ saugykla

Tarnybos darbas taip pat kelia nemažai klausimų. Pavyzdžiui, jei failus saugojančios sistemos bus išjungtos, gali kilti problemų su jų gavimu. Be to, kyla ir failų saugojimo legalumo klausimas: nors vartotojai gali sudaryti draudžiamų rinkmenų sąrašus, vargu ar tai taps šimtaprocentine apsauga.

„Storj“ savo paslaugų apmokėjimui naudoja kriptografinę valiutą „Storjcoin X“. Galbūt apmokėjimais doleriais ar eurais būtų patrauklesnis variantas, kadangi paskutiniu metu virtualios valiutos išgyvena ne pačius geriausius laikus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!