Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/48249/kaspersky-internet-security-nepriekaistingai-atlaiko-apsaugos-nuo-finansiniu-gresmiu-bandyma/spausdinti/

„Kaspersky Internet Security“ nepriekaištingai atlaiko apsaugos nuo finansinių grėsmių bandymą

Publikuota: 2015-01-20 12:12
Tematika: Kompiuterija
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Remiantis nepriklausomos bendrovės „MRG Effitas“ 2014 m. trečiąjį ketvirtį atlikto tyrimo rezultatais, „Kaspersky Internet Security – Multi-Device“ nepriekaištingai atlaikė visus išbandymus ir gavo sertifikatą, liudijantį finansinių transakcijų realiuoju laiku apsaugos efektyvumą.

„MRG Effitas“ bandymai padalyti į tris etapus. Vienas jų nustato kenkėjiško kodo įvedimo į naršyklės proceso ir tolesnio konfidencialios informacijos perėmimo priešveikimo efektyvumą. Bandymo pavyzdžiai nebuvo paplitusi kenkėjiška programinė įranga, tačiau tai nesutrukdė „Kaspersky Lab“ sėkmingai užblokuoti visus bandymus įdiegti kenkėjišką kodą į naršyklę. Kito bandymo etapo metu buvo pasiūlyta nustatyti 406 paplitusius virusus vogti banko identifikavimo duomenis – „Kaspersky Lab“ produktas sėkmingai juos visus aptiko ir užblokavo. Galiausiai dar viena bandymų serija buvo atliekama su sistemomis, užkrėstomis „Trojos“ virusu, įtraukiančių auką į labiausiai paplitusius virusus.

Kenkėjiškų valdančių serverių kopijos buvo perkeltos į bandymo laboratorijos infrastruktūrą, tai leido iškart atsekti finansinių duomenų nutekėjimą. Sprendimas „Kaspersky Internet Security – Multi-Device“ sustabdė ir šią grėsmę, vėl pademonstravę apsaugos patikimumą.

Iš 17-os bandyme dalyvavusių sprendimų tik keturi sugebėjo apsaugoti vartotoją nuo visų bankinių kibernetinių grėsmių. Ir iš jų tik du yra sprendimai, užtikrinantys visišką internetinį saugumą, kiti yra siauros specializacijos priedai mokėjimų realiuoju laiku apsaugai.

„Mokėjimo realiuoju laiku paslaugos sulaukia ypatingo apgavikų dėmesio, kadangi sėkminga ataka kibernetiniams nusikaltėliams gali atverti tiesioginę prieigą prie klientų sąskaitų. Būtent dėl to „Kaspersky“ patvirtina, kad „Kaspersky Lab“ technologijos, pirmiausia „Saugūs mokėjimai“, leidžia efektyviai apsaugoti darbo su internetinės bankininkystės sistemomis procesą nuo šiuolaikiškiausių grėsmių“, – komentuoja Timūras Bijačiujevas, „Kaspersky Lab“ antivirusinių tyrimų laboratorijos vadovas.

Technologija „Saugūs mokėjimai“, taikoma sprendime „Kaspersky Internet Security“ visiems įrenginiams, apsaugo transakcijas realiuoju laiku, patikrindama mokėjimo tinklalapio adresą debesų duomenų bazėje, patvirtindama saugumo sertifikatą, izoliuodama naršyklę nuo bandymų įdiegti kenkėjišką kodą ir sustabdydama nesankcionuotą ekrano nuotraukų darymą. Išsamiai apie šios technologijos darbo principą galima sužinoti iš bendrovės tinklalapyje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!