Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/47876/facebook-siaucia-virusas-aktyviai-platina-ir-lietuviai/spausdinti/

„Facebook“ siaučia virusas – aktyviai platina ir lietuviai

Publikuota: 2014-12-17 11:07
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

„Facebook“ socialiniame tinkle sparčiai plinta virusas, apsimetantis vaizdo įrašu apie vartotoją, kurį užkrėsti ketinama. Itin aktyviai kibernetinį užkratą nenoromis platina ir patiklieji mūsų šalies skaitmeninės erdvės gyventojai - apie bandymus užkrėsti jų kompiuterius iš tautiečių paskyrų įspėjo ir DELFI redakcijos darbuotojai.

Asmuo, kurį taikomasi užkrėsti, iš „Facebook“ draugo (kurio paskyra jau infekuota) gauna pranešimą, kad su juo norima pasidalinti nuoroda, pavadinta „WTF! - Youtube“. Nuoroda iliustruojama vartotojo, kurį norima užkrėsti, nuotrauka. Tai veikiausiai sudomina patiklesnius socialinio tinklo naudotojus ir jie skuba pasižiūrėti, kas į „Youtube“ įkėlė filmuką apie juos. Paspaudus nuorodą atsiveria langas, kuris nukreipia į esą filmuotą medžiagą, tačiau paspaudus antrą nuorodą vietoje vaizdo įrašo pasiūloma įsidiegti tam tikrą programą.

„Facebook“ siaučia virusas – aktyviai platina ir lietuviai
„Facebook“ siaučia virusas – aktyviai platina ir lietuviai

Štai tuomet su paties vartotojo sutikimu į kompiuterį įdiegiamas piktavališkas kodas, kuris nedelsiant pradeda plisti kitiems „Facebook“ vartotojams. Kartu su tiesioginėmis nuorodomis visiems infekuoto vartotojo draugams, užkrėstame kompiuteryje esančioje „Facebook“ paskyroje publikuojamos nuotraukos, kuriose pažymimi visi to vartotojo draugai – po 20 kiekvienoje nuotraukoje. Publikuojama tiek nuotraukų, kiek reikia visą draugų sąrašą išvardyti. O kiekvienas nuotraukoje pažymėtas vartotojas apie tai yra informuojamas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!