Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/kompiuterija/47848/hp-ruosia-operacine-sistema-linux-skirta-naujo-tipo-kompiuteriams/spausdinti/

HP ruošia operacinę sistemą „Linux++“, skirtą naujo tipo kompiuteriams

Publikuota: 2014-12-15 18:18
Tematika: Kompiuterija
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanija HP dar šių metų birželio mėnesį papasakojo apie naujo tipo asmeninių kompiuterių koncepciją. Joje nuolatinė ir operatyvioji atmintis turėtų tapti vieningu komponentu, pavadintu memristoriumi. Papildomai apie „HP Machine“ papasakojo puslapis „Fudzilla“.

Apie memristorius žinoma gana seniai: HP specialistai prie jų darbuojasi nuo 2008 metų. Tikimasi, kad jie leis pasiekti spartą kaip operatyvios atminties, tuo pačiu metu ji galės saugoti duomenis kaip „NAND Flash“.

Paskutiniu metu HP skyrė daugiau resursų šiam energetiškai nepriklausomos atminties projektui, o iš 200 tyrimų grupės žmonių prie „HP Machine“ dabar darbuojasi 150.

Veikiantį naujo tipo kompiuterio prototipą HP žada parodyti 2016 m., o iki to laiko tyrėjai ir programuotojai turės galimybę susipažinti su naujos kartos operacine sistema. Būtent nuo programinės dalies didžiąja dalimi ir priklauso projekto sėkmė.

HP ruošia operacinę sistemą „Linux++“, skirtą naujo tipo kompiuteriams

Operacinė sistema pavadinta „Linux++“, ji turėtų būti paruošta iki 2015 m. birželio mėnesio. Programuotojai gaus „HP Machine“ emuliavimo įrankius bei kitus instrumentus, leisiančius pratestuoti naujos operacinės sistemos galimybes bei jai sukurtą kodą.

„Linux++“ yra tik tarpinis sprendimas, kadangi ateityje HP žada savo naujo tipo kompiuteriui sukurti visiškai naujo tipo programinę platformą, kuri vadinsis „Carbon“. Pastaroji bus kuriama nuo nulio.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!